Nyt mä töppäsin - keskity Marjukka!

Kirjoitin hetki sitten keskeneräisestä kalevalapeittoprojektistani ja sain siitä ihan hurjan paljon uutta intoa virkata peiton valmiiksi. Nautin tosi paljon uusista paloista, niiden tarinoista ja hienoista tekniikoista - olin suorastaan hurmiossa! Kun pari palaa oli enää tekemättä, aloin yhdistellä paloja. Olin niin innoissani näkemään miltä valmis peitto näyttää.

Ohjeen mukaan peiton palat virkataan paksummasta langasta ja palojen yhdistäminen tehdään ohuemmalla langalla. En käyttänyt suositeltuja lankoja, sillä halusin tehdä peiton langasta, jossa ei ole tekokuitua. Valitsin alpakka-villasekoitteet Dropsilta; Lima ja Flora, väriksi valkoinen. Olin lukenut, että Flora on ohuempi versio Lima-langasta, eli muuten samanlaista.

Olen päivät töissä, viikonloppuisin puuhataan päivisin kaikenlaista, joten virkkaan pääsääntöisesti illalla, pimeään aikaan, keinovalossa. Ja koska pitää olla tunnelmaa🥰, niin valoa tietysti vielä mahdollisimman vähän.

No, tein yhtenä päivänä etätöitä työhuoneessani työpöydän ääressä ja peitontekele oli siinä takanani rahin päällä. Puhuin puhelimessa ja pyöräytin tuolin ympäri, otin paremman asennon nostamalla jalat rahin päälle… ja siinä se oli - VIRHE🤬! 
 
 

 
Valkoiset langat ovat ihan eri väriset!!! Olin yhdistänyt 24:stä tarvittavasta palasta 16 ja nyt vasta huomasin🙄. Käänsin selkäni työlle ja ajattelin, että ei se haittaa. Ei sitä huomaa…
 

Ei huomaa ei… arvaat varmaan mitä illalla tapahtui… purkuhommiksihan se meni. Eikä siihen yksi ilta riittänyt.Yllättävän saman värisiä ne langat sitten on, kun yrittää erottaa kumpi on kumpi.  Melkoinen sakkokierros, mutta sain kuin sainkin palat irti toisistaan, enkä edes onnistunut rikkomaan yhtään palaa. 

Yritän nyt yhdistää palat samalla langalla, vaikka ohjeessa onkin käytetty ohuempaa, en sitten ainakaan tee samaa virhettä uudelleen - tässä työssä😅.

No, opinko tästä jotain? ”Keskity, älä hosu.”, olisi varmasti hyvä oppi, mutta tuskinpa. Tämä projekti on varsinainen ”Iisakin kirkko”, mutta - uskallanko sanoa - voiton puolella ollaan jo😁.


2 kommenttia

Professional Blog Designs by pipdig