Ihana kalevalapeitto on valmis❤️

 Mun iki-ihana kalevalapeitto on valmis! Peitto oli melkoinen ikuisuusprojekti ja joku mutkakin oli matkassa. Alkutaipaleesta voit lukea täältä ja tarina mutkaisesta sakkokierroksesta löytyy täältä. Mutta nyt peitto on valmis ja olen siihen todella tyytyväinen!Peitto on huikean kaunis ja lisäksi pidän tarinasta peiton takana. Kalevalapeitto on Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi 19 eri vapaaehtoisen suunnittelema työ. Lisäksi monet muut vapaaehtoiset ovat auttaneet mm. tekstien kääntämisessä.
Peitto koostuu 24 eri palasta, joilla jokaisella on Kalevalaan liittyvä tarina. Peittoprojektin tiedot  ja ohjeet paloihin löydät täältä.  Minä virkkasin 23 varsinaista palaa ja yhden bonuspalan. Palojen lisäksi ohjeesta löytyy ohjeet liitokseen ja reunukseen. Lankasekoilujeni takia peittoni liitos on vähän yksinkertaistettu ohjeesta ja reunus on ainakin toistaiseksi tekemättä. Se on kyllä ihan nätti näinkin, mutta toisihan reunus siihen sen viimeisen silauksen. Peittoon ostamani lanka on loppu, joten katsotaan uskallanko ostaa uutta lankaa - värisävy ei välttämättä ole sama.


Tämä oli monestakin syystä huikea matka Kalevalan tarinoihin. Oli kiva seurata miten tarina näkyi kussakin palassa. Ison ja melko suuritöisen peiton tekeminen ei ollut tylsää, kun jokainen pala oli erilainen. Palat olivat erittäin mielenkiintoisia, opin niitä virkatessa tosi paljon. Paloissa oli käytetty paljon erilaisia silmukoita ja tekniikoita. En ollut tiennyt, että virkkaamalla voi tehdä noin monenlaisia juttuja! 

Ohjeet olivat myös tosi selkeät, lisäksi olisi apuna ollut ohjevideot, mutta niitä en juurikaan tarvinnut.Täytyy sanoa, että peiton suunnittelijat ovat huikean taitavia - kiitos heille kaikille! Nautin peiton tekemisestä erittäin paljon ja nyt ihailen joka päivä kaunista peittoani❤️

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig