Kaunista kotiin - rouhea tarjotin ja kukkaruukku

 Miltäs kuulostaisi rouhea tarjotin ja siihen sopiva kukkaruukku? Nämä on tosi nopeat tehdä, eikä edes kovin vaikeat.
Tarvikkeet:
16 cm ja 30 cm vaneripohjat,  joissa on reiät reunoissa
6 mm paksua Sisal-narua
Puuvillalankaa, esim. Dropsin Muskat, väri luonnonvalkoinen, 2 kerää
virkkuukoukku nro 4, sakset
pätkä nahkanauhaa, n. 60 cm
reikäpihdit, neulaAloitetaan kukkaruukusta. Virkkaa puuvillalangalla kerros 16 cm:n vaneripohjan reikiin, sulje kerros piilosilmukalla. Päättele langan aloituspää virkatessasi silmukoiden sisään.Tee ensin yksi ketjusilmukka. Ota sisalnaru ja jatka puuvillalangalla virkkaamista kiinteillä silmukoilla niin, että sisalnaru jää silmukoiden keskelle.
Kun pääset kerroksen loppuun, jatka virkkaamalla spiraalina kunnes korkeus on sopiva.
Minulla oli valkoinen muoviruukku, jonka laitan ruukun sisään. Sen korkeus on 12 cm. Tein suojaruukusta 14 cm korkean. Katkaise sisal-naru ja kierrä pala maalarinteippiä narun pään ympärille. Ompele puuvillalangalla narun pään ympäri muutama pisto. Virkkaa ruukun reuna loppuun, katkaise lanka ja päättele. Tein nahkanauhan pätkästä merkin päätöskohdan päälle ja ompelin parilla pistolla kiinni. Näin päätöskohta on siistimmin näköinen.

Seuraavaksi tehdään tarjotin. Aloita samoin kuin kukkaruukkukin, mutta 30 cm:n vaneripohjaan. Virkkasin 5 kerrosta sisalnarua, korkeus on n. 6 cm. Päättele kuten kukkaruukku. Tarjottimeen tein kahvat nahkanauhasta. Leikkasin nauhasta kaksi 23 cm mittaista palaa. Tein kaksi reikää kumpaakin päähän nauhoja ja ompelin nauhat kiinni tarjottimen reunaan, niin että yhden kahvan reunan taakse jäi yläreunan päättelykohta piiloon. 
 
Olen tehnyt tarjottimen myös ohuesta paperinarusta, se on kepeä ja ilmava. Ohjeen siihen löydät täältä.

 


 
Varsinkin tarjotinta tehdessä tarkista aina välillä, että reunasta tulee suora. Sitä helposti kiristää liikaa, jolloin reuna kääntyy sisäänpäin. 
 
Sisalnarun ostin rautakaupasta. Sitä oli 25 metriä ja jäljellä on vielä sen verran, että saan tehtyä vielä toisen kukkaruukun.
 
 


2 kommenttia

  1. Onpas kivan näköiset! En tiennyt, että korinpohjia saa valmiiksi rei'itettyinä, kätevää., pitääpä katsella, löytyisikö jostain paikallisesta kaupasta vai pitääkö tilata netistä. Suojaruukkuja voisin itsekin virkkailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos. Korinpohjia saa nykyisin monista paikoista ja vielä eri mallisia - kannattaa kokeilla:)

      Poista

Professional Blog Designs by pipdig