Virkkaa siro musta juhlalaukku

Pieni musta juhlalaukku on kätevä - se on helppo yhdistää vaikka minkä väristen vaatteiden kanssa, eli hyvä perusasuste. Virkattuna siro juhlalaukku on erilainen ja yksilöllinen asuste.

Olen tehnyt muutamia laukkuja, joissa on kukkarolukko lukitusmekanismina ja ne on kivoja. Erityisesti ne on mukavia käytössä. Minulla on niitä useampi ja pieni kukkarolukollinen laukku on oikeastaan aina mukana. Siinä kulkee mukavasti avaimet, pieni kukkaro ja puhelin. Pikkulaukku on helppo sujauttaa isompaan laukkuunkin mukaan. 
Ensin minulle tulee kukkarolukollisesta laukusta mielleyhtymä jonnekin vanhoihin aikoihin. Olen lapsena nähnyt niitä mummollani. Moni vanha juttu saa uuden kukoistuksen myöhemmin.

Sain tilauksen tehdä pienen juhlalaukun, johon mahtuisi puhelin, eikä juuri muuta. Juhlalaukussa lanka saa olla hiukan ”fiininpää”. Valitsin langaksi Adriafil Memphisin. Se on laadukasta egyptiläistä merseroitua puuvillaa. Langassa on kaunis himmeä kiilto. Merserointi tarkoittaa sitä, että lanka on käsitelty lipeäliuoksella. Käsittely tekee langasta kestävämmän, se värjäytyy paremmin ja lankaan tulee kaunis kiilto. Langan koukkusuositus on 4-5, käytin nelosta. Lanka oli todella miellyttävää virkata, lisäksi sen saa pestä 60 -asteessa. Tämä täytyy laittaa muistiin! Kukkarokehyksenä on 15 x 7 cm kokoinen ommeltava kaareva kehys. 
Virkkasin ensin ketjusilmukoita 14 cm. Jatkoin virkkaamalla ketjua ympäri, päissä lisäyksiä niin että pohjasta tulee suora, pari kierrosta ympäri. Sen jälkeen lopetin lisäykset ja virkkasin ympäri ilman lisäyksiä. Parin kerroksen jälkeen lisäsin kummassakin reunassa kaksi silmukkaa. Virkkasin taas pari kerrosta ja uudet lisäykset. Muutama kerros ilman lisäyksiä ja sitten kavensin päissä pari silmukkaa. Näin alareunaan saadaan kiva pyöristetty muoto. 

Sitten jatkoin kunnes korkeus oli 10 cm. Vertaa välillä laukkua kehykseen. Tarkoitus on saada laukusta kehyksen alareunan levyinen. Lisää silmukoita tai kavenna tarvittaessa. Laukun yläreuna virkataan kahdessa osassa. Koska kehys on kaareva, täytyy päissä tehdä kavennuksia. Vertaa työtä joka kerroksen jälkeen kehykseen ja kavenna päissä niin että laukun reunan muoto on suunnilleen sama kuin kehyksen. Virkkaa ensin toinen puoli ja sitten toinen. Lopuksi ommellaan kehys kiinni laukkuun. Käytin ompeluun kaksinkertaista karhunlankaa. 
Kuviona tässä laukussa on spike stitch. Siitä voit lukea lisää täältä. Koska osa laukusta on virkattu spiraalina ja osa edestakaisin, kuvio on vähän erinäköinen laukun ala- ja yläosissa. Laukku on kapea, koska sitä ei ole virkattu koko avatun kukkarolukon kokoiseksi, mutta pientä ja sievää tässä haettiin. 

Innostuin tuosta pienestä ja sievästä niin, että vaikka minulla oli laukun tulevan omistajan puhelimen mitat, laukusta tuli juuri ja juuri liian pieni. No, ei haittaa. Laukkua tehdessä olin jo päättänyt tehdä itselleni samanlaisen, joten tässä se oli. Sopii kivasti minun juhlamekkoni kanssa🥰.
Seuraavasta päätimme laukun tilaajan kanssa tehdä leveämmän, mutta matalamman. Lankana tässä on Katian Monaco Baby kaksinkertaisena. Tällä kertaa mitat menivät kohdilleen ja laukku matkasi tyytyväisen uuden omistajan luokse😊.

Päätin kokeilla vielä laukkua Katian Sevilla langasta. Lanka on kiiltävä nauhamainen tekokuitulanka. Virkkasin laukun kaksinkertaisesta langasta kiinteillä silmukoilla. Lanka on melko liukasta, joten en lähtenyt kikkailemaan millään kuvioilla. Lanka on kovahkoa virkata, otin pienen virkkuukoukun - numeron 3,5, jotta sain helpommin tiukemman lopputuloksen. Laukussa on kiva kiilto, olematta kuitenkaan glitteri. Kun langaksi valitsee hivenen kiiltävän hienostuneen langan, laukusta tulee hyvinkin juhlava.
2 kommenttia

 1. Tosi kauniita, mutta onko niihin ohjetta
  En ole mikään virkkausmestari, vaan ohjeilla ehkä onnistun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos viestistä. Valitettavasti tarkemman ohjeen tekeminen on hankalaa, kun kukkarokehykset ovat vähän eri kokoisia ja mallisia. Jos haluat, voit laittaa minulle sähköpostia, niin neuvon mielelläni.

   Poista

Professional Blog Designs by pipdig