Sama ohje, eri lanka - 3 nallea

Olen aiemmin kirjoittanut tekemästäni nallesta. Nalle on tehty Scheepjes Stone Washed langasta. Halusin kokeilla samaa nallen ohjetta erilaisilla langoilla.  
Valitsin toisen nallen langaksi Lankavan chunkymop-langan.  Chunkymop on kierrätyspuuvillasta valmistettu pehmeä moppilanka. Lanka on löysäkierteistä, joten se hapsuttuu helposti. Valitse sellainen virkkuukoukku, jolla työstä tulee tiivis, mutta saat kuitenkin koko langan helposti virkattua. Lanka on sen verran löysäkierteistä, että osa langasta jää helposti matkasta ja silloin lopputulos ei ole siisti. Minä käytin virkkuukoukkua nro 6. Virkkuukoukkusuositus langalle on 7.

Langan paksuus on n. 4 mm.  Kerässä on lankaa n. 700 g ja  235 metriä. Nalleen meni 2 kerää lankaa eli n. 1,5 kg. Lisäksi täytevanua upposi melkoinen määrä. Valmis nalle on melko painava ja todella iso, korkeus on noin 60 cm.

Langan ja täytevanun lisäksi tarvitset vähän mustaa puuvillalankaa kuonon ja varpaiden tekoon sekä joko valmiit silmät tai mustaa lankaa.

Paksusta langasta virkatessa voi lopputulos olla sen verran ”reikäinen”, että vanu näkyy silmukoiden raoista. Siihen löytyy lääke - sukkahousut. Solmi sukkahousuista sopivan kokoisia kappaleita, laita vanua sukkahousun sisään ja sitten vasta täytä nalle.


Seuraavasta Nallesta halusin pörröisen ja pehmeän. Valitsin langaksi Schachenmayr Baby Smiles Lenja Soft-langan ja väriksi luonnonvalkoisen. Lanka on untuvaisen pehmeää ja keveää. Lanka on 100 % polyesteriä, kemikaaliton ja ihoystävällinen vauvalanka. Puikkosuositus on 4 ja se tuntui sopivalta myös nallen virkkaamiseen. 


Lanka on pörröistä, joten sen virkkaaminen on hiukan haastavaa - ei muuten, mutta edellisen kerroksen silmukat ovat pörrön alla piilossa. Tarkkaan saa laskea, että montako silmukkaa tulee per kerros. Mutta laskemalla ja merkkaamalla kerroksen alkukohdan, onnistuu hyvin.
Yhdessä kerässä on lankaa 25 g ja 85 metriä. Lankaa kului 3 kerää. Nallesta tuli tosi pehmeä. Sen korkeus on vähän yli 30 cm eli melkein saman kokoinen kuin alkuperäinen oranssi nalle, jonka korkeus on vähän alle 30 cm.


Hauska kokeilu, sama ohje ja kolme aivan erilaista lopputulosta. Mikä näistä on sinusta onnistunein? Minä en osaa valita suosikkia, kaikki ovat omalla tavallaan suloisia.Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig