Virkkaa ylellinen huivi Kekritär-langasta

Ystäväni täytti pyöreitä vuosia ja halusin tehdä hänelle lahjaksi jotain erityistä. Huivi ihanasta materiaalista on kiva lahja - kun kääriytyy pehmeään huiviin, se on kuin halaus ystävältä. Halusin langan olevan laadukasta ja kotimaista. Louhittaren Luolan Kekritär-lanka on alpakan, silkin ja kashmirin sekoite, varsinainen luksuslankojen luksuslanka. Lanka on löyhäkierteinen, joten se on erittäin laskeutuvaa ja sopii hyvin pitsihuivin materiaaliksi. Kekritär nimi on peräisin suomalaisesta kansanperinteestä ja liittyy Kekri-juhlan viettämiseen. Kekri on suomalainen syysjuhla, jonka juuret ovat maatalouskulttuurissa. Kekrijuhlissa nautittiin ja nautitaan edelleen syksyn uuden sadon antimista. 

Kekritär-lankaa myydään 100 g:n vyyhdeissä ja yhdessä vyyhdissä on noin 400 metriä lankaa. Tilasin huivia varten kaksi vyyhteä. Ystäväni lempiväri on keltainen, joten väriksi valitsin keltamullan. Tai itse asiassa hän itse valitsi - ennakoin tulevaa juhlapäivää jo keväällä ja näytin hänelle muutaman keltaisen langan kuvan ja kysyin mikä näistä on hänestä kaunein… ovelaa, eikö😀. Väri on auringossa hyvinkin keltainen ja varjossa taas enemmän vihertävä ja maanläheinen. Käsin värjätty lanka on muutenkin hyvin eläväisen värinen.Louhittaren Luola on ollut aluksi harrastusblogi. Lankojen värjääminen vei kuitenkin bloggaajan mennessään. Periaatteena on hehkuvat värit laadukkaissa pohjalangoissa. Jokainen vyyhti värjätään käsin pienissä erissä ja jokaisen laatu tarkistetaan yksittäin. (lähde: Louhittaren Luola).
Langan suosituspuikkokoko on 2,5-4. Halusin huivista laskeutuvan ja kokeilin eri koukkuja, päädyin virkkaamaan huivin 4:n koukulla. Jälki on löysähköä, mutta mielestäni erittäin laskeutuvaa ja kaunista. 

Huivin malliksi valitsin kolmiomallisen simpukkahuivin. Se on yksinkertainen, helppo virkata ja kaunis. Lanka pääsee siinä varmasti oikeuksiinsa.

Virkkasin niin kauan, että lanka loppui. Valmiin huivin mitat ovat 180 cm x 77 cm. Lopputulos  on oikein nätti ja mikä tärkeintä - huivi tuntuu aivan ihanalta, se on todella silkkisen pehmeä - kuin hyvän ystävän lämmin halaus💛.


2 kommenttia

Professional Blog Designs by pipdig