WC:n päivitys - uusi matto ja kori

 Virkatut jutut hiipivät joka huoneeseen - WC on tähän asti ollut ainut virkkausvapaa vyöhyke😅 (saunan lisäksi). Siispä "hurja virkkaaja" iskee seuraavaksi sinne. WC:n tuunaus alkaa uudesta matosta. Netti on pullollaan kauniita virkattujen mattojen ohjeita. Pidän tosi paljon tekemästäni kodinhoitohuoneen matosta, jopa niin paljon, että hetken mietin tekisinkö samanlaisen. Mutta ei, jotain uutta. Todella kauniita virkattuja mattoja löytyy Virkattu koti-blogista. Sieltä löysin myös ohjeen pitsimattoon. Toinen mieleiseni matto on blogin viktoriaaninen matto, mutta se on malliltaan tähän tarkoitukseen huono.


WC:n kaakelit ovat vaaleansiniset. Vaaleansininen ja tummanruskea on minusta kaunis yhdistelmä. WC:ssä on jo ennestään tummanruskeita puutauluja, joten materiaaliksi mattoon valitsin tummanruskean miniontelokuteen. Maton halkaisijaksi tuli ohjeella ja tällä kuteella 78 cm.

Yhtenäisyyden vuoksi halusin WC-papereille uuden korin. Olen tehnyt aiemmin Lilli-ontelokuteesta työ/pukeutumishuoneeseeni korin keskeneräisiä virkkauksia varten. Se on virkattu kokonaan kiinteillä silmukoilla. Ajan myötä kori on vähän ”lössähtänyt”. Se ei haittaa, mutta tästä uudesta haluaisin vähän ryhdikkäämmän.


Virkatussa korissa säilytän keskeneräisiä virkkaustöitä, ne on kätketty lämpimän huivin alle.

Uusi ja vanha kori


Tein korin näin:

Aloita ihmesilmukalla ja virkkaa siihen 8 kiinteää silmukkaa (ks). Seuraavalla kerroksella virkkaa jokaiseen silmukkaan 2 ks:aa. Toisella kerroksella virkkaa 1 ks ja seuraavaan silmukkaan 2 ks:aa, seuraavalla kerroksella 2 ks:aa ja seuraavaan lisäys. Jatka näin kunnes korin halkaisija on sopiva. Eli lisäysten väli kasvaa joka kerros yhdellä. Laita korin pohja joka kerroksen jälkeen lattialle ja testaa, että se on suora (näin kannattaa tehdä myös maton kanssa). Jos lisäyksiä tulee liikaa, tee väliin kerros kiinteitä silmukoita ilman lisäyksiä. Minä virkkasin kerroksen 8 ilman lisäyksiä. 

Vinkki: merkkaa kerroksen vaihtumiskohta, niin voit virkata korin spiraalina ja tiedät missä kohtaa lisäysten määrä vaihtuu.Korin reunasta saa kauniin, kun sen virkkaa näin; vie koukku ylhäältä seuraavasta silmukasta alas ja vie se sitten seuraavasta silmukasta alhaalta ylös, poimi lanka ja vedä se läpi. Ota uudelleen lanka koukulle ja vedä läpi. Kiinteä silmukka muodostuu tavallaan edellisen kerroksen silmukan varren ympärille. Jatka kerros loppuun. Näin korin reunasta tulee suora. Alla havainnollistavat kuvat.

 

Vie koukku alas…

…ja seuraavasta silmukasta ylös…

…ota lanka koukulle ja vedä läpi, ota lanka uudelleen koukulle ja vedä läpi (kiinteä silmukka).

Jatka virkkaamalla seuraavaksi kerros kiinteitä silmukoita. Sitten aloitetaan kuvio. Idean kuvioon sain Pinterestistä. Kuvio tehdään virkkaamalla joka toinen silmukka edellisen kerroksen silmukan takareunaan ja joka toinen edellisen kerroksen silmukan keskelle. Jatka näin spiraalina kunnes korin korkeus on sopiva. Tämä on 22 cm korkea.


valmis kori


Viimeistelin korin virkkaamalla viimeisen kerroksen piilosilmukoita. Valmiiseen koriin lisäsin kahvat nahkanauhoista, joihin tein reiät ja ompelin ne kiinni muutamalla miniontelokuteen pistolla.

WC:n päivitetty asu - valmista tuli!


Lisää mattojen ohjeita:


Lisää korien ohjeita:


3 kommenttia

 1. Hassu kysymys. Wc-tilan isompi seinälaatta. Osaatko sanoa mallia/merkkiä. Etsimme täsmälleen samanlaista laattaa korjaukseen omassa wc:ssä eikä meinaa mistään löytyä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Laatat on tosi vanhat - en valitettavasti tiedä.

   Poista
 2. Juuri tuollaiset rivat olen ajatellut laittaa minun keskeneräiseen virkkaamaani koriin. Jokohan nyt saisin aikaiseksi tehdä ne, kun kori jo on?!

  VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig