Kaunista kotiin - virkattu Kierre-kori

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Lanka Oy

 

Kirjoitin hiljattain Suomen Langan kanssa yhteistyössä Moppari-kierrenarusta virkatusta matosta. Suomen Langalta löytyy myös paksumpi kierrenaru Mopparin isoveli - Kieppari. Virkkasin siitä kauniin ja monikäyttöisen säilytyskorin.

Kieppari-kierrenaru

Suomen Lanka tekee laadukkaita lankoja kulmakivinään kotimaisuus ja kestävä kehitys. Lanka on tehty 100 % kierrätysmateriaalista ja sillä on avainlippu. Langan raakamateriaalina käytetään kierrätyspuuvillaa ja puuvillan sekaan lisätään n. 20 % polyesteriä, jotta langasta saadaan kulutusta kestävää. Käytetty puuvilla on teollisuuden leikkuujätettä ja polyesteri valmistetaan kierrätetyistä PET-muovipulloista. Lanka on melko paksua, n. 5 mm ja koukkusuositus on 7-10. Langassa on tuplakierre ja se tekee langasta kivan näköisen. Yhdessä rullassa on noin 150 m lankaa ja se painaa kilon.
Tarvikkeet

Kieppari-kierrenaru, pellavabeige, 2 rullaa
vaneripohja, halkaisija 30 cm
sankoihin 64 cm 2 cm levyistä nahkahihnaa
Näin teet virkatun korin

Kori virkataan vaneripohjaan kiinteillä silmukoilla. Osa silmukoista tehdään venytettynä, jolloin koriin muodostuu kiva kuvio. Venytetyt silmukat myös tekevät korista tukevamman. Nahkaiset sangat viimeistelevät korin. Korin ohje löytyy Suomen Langan sivuilta.

Korista tuli tosi kiva! Olen tehnyt useita koreja eri materiaaleista - tämä kori kiilasi suosikikseni. Lanka on kivan pehmeää ja sitä on helppo virkata. Lopputulos on tosi jämäkkä - kori pitää kivasti muotonsa. Ja pellavabeige väri on ihan superkaunis! 

Korin voi vaihtoehtoisesti virkata myös Moppari-langasta. Silloin korista ei tule ihan yhtä ryhdikäs, mutta kaunis kuitenkin. Lanka on ohuempaa, joten käytä pienempää virkkuukoukkua ja lisää alussa silmukoita - tee vaneripohjan joka neljänteen reikään kaksi silmukkaa.
Kori on kätevä monenlaisten tavaroiden säilytykseen ja se sopii hienosti virkkaamani ylellisen pehmeän maton kaveriksi.Onnistumisen iloa!
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig