Kaunista kotiin - ylellisen pehmeä matto


Kaupallinen yhteistyö: Suomen Lanka Oy


Tein yhteistyössä Suomen Langan kanssa ihanan pehmeän maton. Suomen Lanka tuoteperheen langat valmistetaan Karvalan kylässä Lappajärvellä. Yritys on puhtaasti suomalainen ja kotimaisuus on yksi yrityksen kulmakivistä, kuten kestävä kehityskin. Pohjanmaalainen käsityö-perinne elää vahvana langoissa. Kalalanka on ehkä tutuin Suomen Langan tuotteista.
Lankana Moppari-kierrenaru

Valitsin maton langaksi Suomen Langan moppari-kierrenarun. Tuplakierteisen Moppari kierrenarun raakamateriaalina käytetään kierrätyspuuvillaa, jota syntyy tekstiiliteollisuuden leikkuujätteistä. Lankaan on lisätty 20 % polyesteriä, jotta se on kestävämpää. Lankaa ei värjätä, vaan väri syntyy yhdistämällä eri sävyisiä kuituja keskenään. Värit ovatkin aivan upeita. Langalla on myös avainlippu.


Mopparin värisävy nro 2 luonnonvalkoinen


Mopparin paksuus on n. 3 mm ja suosituskoukkukoko on 6-8. Minä käytin mattoon koukkua nro 7, jolla jälki oli löysähköä ja matosta tulee pehmeä. Valitse koukku oman käsialasi mukaan.

Moppari on tosi mukava virkattava - sopivan jämäkkä, mutta kuitenkin taipuisa ja pehmeä.Sovittelin lankaa etukäteen tulevan wc:n väreihin - hyvältä näyttää!

 

Meidän uuden kodin wc:ssä on harmaat kaakelit, seinät on maalattu harmaiksi ja lavuaarin alakaappi on tammen värinen. Lankavalinnassa päädyin tummanharmaaseen. Väri on kaunis ja sopii mielestäni wc:n väreihin kivasti.

Maton ohje

Ohjeen mattoon löydät Suomen Langan sivuilta.


Silmukat virkataan edellisen kerroksen taakseValmis matto on ihanan pehmeä

Harmaa matto on halkaisijaltaan 80 cm ja siihen meni vajaa kaksi kerää lankaa, yhteensä 1,7 kg. Luonnonvalkoinen matto on vähän suurempi - 98 cm ja painaa 2,6 kg. 

Matto on yksinkertaisen kaunis. Paksu ja pehmeä matto tuo ylellistä tunnelmaa ja tuntuu ihanalta jalan alla.
Iloista loppuviikkoa!
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig