Olan yli laukku, tai kaksi, eikun kolme

Etsiessäni ideoita kukkarokehystä varten törmäsin tähän OmA KOPPA- blogin laukkuun. Niin makea! Tällainen pitää tehdä!


Virpi Marjaana Siiran OmA KOPPA on vähän niin kuin virkkauksen vallankumous. OmA KOPAN kukkaympyrä ja kukkaneliö ovat jo virkkauslegendoja. Siiran virkkausjutut ovat poikkeuksellisia ja yllättäviä. Minulla on kolme hänen kirjaansa; Ympyrä, Tienvarsikukkia ja viides juuri ilmestynyt OmA KOPPA - V niin kuin variaatio. Kirjat ovat minulle enemmän kuvakirjoja ja inspiraation lähteitä kuin ohjekirjoja. Erityisesti Ympyrä-kirja on se, johon palaan aina uudelleen. Kukkaympyrän innoittamana olen tehnyt kodinhoitohuoneeseen maton. Jokin tuon kukkaympyrän muotokielessä puhuttelee minua. Se on todella kaunis.

Tykästyin myös tämän laukun ideaan. Valmis laukku sai innostumaan ja laukkuja syntyi enemmänkin.Näin minä tein laukun.

Tarvikkeet:

Lankaa laukun virkkaamiseen
Kukkarokehys, jossa on lenkit hihnaa varten
Polypropeeninauhaa ja karhunlankaa tms.
Karabiinihakoja, kaksi pientä d-lenkkiä, 
avainrenkaita ja koristeriipuksia

Virkkasin laukun Scheepjes Stone Washed langasta, väri black onyx ja Esito virkkuulangasta, väri tummanharmaa. Aloitin virkkaamisen pohjasta. Tein jonon ketjusilmukoita ja aloin virkata sitä ympäri, päissä lisäykset. Jatkossa lisäyksiä reunoissa tasaisin välein, kunnes leveys oli sopiva. Mallasin välillä avattuun kukkarokehykseen, että se on suunnilleen saman kokoinen. Kun laukkua ompelee kukkarokehykseen kiinni, sitä voi hiukan venyttää, mutta mielummin se saisi olla ihan hiukan isompi. Saranakohtaan on hyvä jättää pieni tila. Kukkarokehyksen ompelin kiinni laukkuun Esito virkkuulangalla. Olkahihna on polypropeeninauhaa. Ompelin sen kiinni karabiinihakoihin karhunlangalla. Kukkarokehyksessä on lenkit, joihin kiinnitin laukun hihnan. 
Laukun etupuolelle ompelin,  kiinni kukkarokehyksen reunaan, kaksi pientä d-lenkkiä. Niihin kiinnitin koriste-ketjun. Ketju on tehty erikokoisista avainrenkaista sekä koristeriipuksista ja kiinnitetty d-renkaisiin pienillä karabiinihaoilla.

Laukun korkeus on 23 cm ja leveys leveimmältä kohdalta 28 cm. Kukkarokehys on avattuna 12 cm x 20 cm. Laukku on pieni, mutta kuitenkin sen verran iso, että sinne mahtuu hyvin huulipunan, puhelimen, avainten ja pienen rahapussin lisäksi vielä silmälasit. Eli kaikki tärkeä😅
Laukusta tuli niin kiva, että innostuin tekemään lisää pikkulaukkuja. Seuraavaan käytin tästä  kesäkassista yli jäänyttä miniontelokudetta. Tästä tuli hivenen leveämpi (30 cm leveimmästä kohdasta) ja matalampi (korkeus 20 cm).

Seuraavasta laukusta tein vähän pienemmän. Sen leveys on 20 cm ja korkeus 19 cm. Lankana on musta DROPSin Paris, joka on paksuhko puuvillalanka.  Virkkasin taas hiukan suositusta pienemmällä koukulla eli 4:lla. Laukku on sen verran pieni, että siihen koristeketju ei sovi. Virkkasin laukun spike stitch-silmukoilla, ohje löytyy aiemmasta kirjoituksesta. Laukkuun tuli kiva eläväinen pinta.
Olkahihnaa vaihtamalla laukkuihin saa vielä lisää muunneltavuutta. Tein ohuesta nahkanauhasta toisen olkahihnan ja vanhasta laukusta nappasin ohuen metalliketjun. Metalliketjun kanssa laukusta tulee jo melko juhlava. 
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig