Silkkivillahuivi - onnea äiti❤️

 Tänä vuonna halusin tehdä äidilleni jotain erityistä äitienpäivälahjaksi. Itse tehty huivi kauniista langasta olisi varmasti mieleinen lahja. 

 
Langaksi valitsin Fyberspates Gleem Lace-langan. Lanka on käsin värjätty. Se sisältää 55% BFL-villaa ja 45% silkkiä. Villa antaa langalle rakennetta ja silkki upean kiillon. Yhdessä kerässä on 800 metriä lankaa, joten se riittää huiviin.
BFL eli Bluefaced Leicester on englantilainen lammasrotu, jonka iho on sininen. Päässä ei kasva villaa ja siitä tuleekin rodun nimi ”sininaamainen lammas”. Se on yksi yleisimmistä englantilaisista villaa tuottavista lammasroduista.  BFL-lampaan villa on pitkäkuituista, pehmeää ja kiiltävää.

Gleem Lace on kaksisäikeinen  ja melko tiukkakierteinen. Langan tuntuma on sileä ja pehmeä. Se soveltuu hyvin pitsihuiveihin. Väriksi valitsin 700 spiced plum. Lanka on todella kaunista, kuvat eivät anna sille oikeutta. Halusin huiviin yksinkertaisen mallin, jolloin lanka olisi pääosassa. Löysin Ravelrystä kauniin huivin ohjeen. Ohje on englanniksi, mutta siinä on kaaviokuva. En jaksanut lukea ohjetta ja aloin virkata kuvan perusteella. Minulta jäi huomaamatta, että kuva oli vain puolikas ja huivista tuli melko erilainen kuin ohje, mutta minusta parempi.  Huivi levenee nopeasti ja se on minusta hyvä. Suurin osa kolmiohuiveista on ”liian kolmioita”. Ne eivät ole niin kauniita päällä. Tästä tuli venytetty kolmio ja hyvä niin.

Minusta virkkaaminen kaaviokuvasta on kaikkein helpointa. Olen ladannut parikin eri sovellusta, joilla voisi tehdä kaavioita, mutta käytön opettelu on vielä "vähän" vaiheessa. Joten laitan tähän käsin raapustamani kaavion. Kuviossa toistuu rivit 3-6. Malli on helppo, hetken kun on tehnyt, ohjeen muistaa hyvin. 

Reunan virkkasin näin; 

Ensimmäinen kerros - 6 ketjusilmukan ketjuja joka toiseen pylvääseen kiinteällä silmukalla, kaksi seuraavaa kerrosta 7 ketjusilmukan ketjuja jokaiseen edellisen kerroksen ketjusilmukkaketjuun. Reunassa ja alakulmassa yksi ketju tiheämmin. Viimeistele virkkaamalla jokaiseen uloimpaan ketjusilmukkaketjuun 8 kiinteää silmukkaa.

Kuvio on yksinkertainen ja kaunis. Lanka saa hehkua tässä mallissa.

Mi’ lempi kaikissa vaiheissamme,
kuin enkel’ armias puolestamme.
Alati valvoo ja huolta kantaa,
ei mitään vaadi, vaan kaiken antaa?
On joukossa ihmistunteiden,
vain äidinrakkaus sellainen.
- Sakari Topelius
 
Hyvää äitienpäivää💗
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig