Haluatko tehdä hyvää virkkaamalla tai neulomalla?

Hyvä käsitöitä tekevä ystäväni - syntyykö sinulta virkkaus- ja neuletöitä enemmän kuin ehdit käyttää? Haluatko tehdä hyvää tekemällä käsitöitä? Jos vastasit kyllä - sinua tarvitaan!

Olen hiljattain törmännyt useampaan some-julkaisuun, joissa pyydetään neulomis- tai virkkaustöitä tekeviltä apua. Mikäpä olisi mieltä lämmittävämpää kuin näin joulun alla virkata tai neuloa jollekulle tuntemattomalle lämmin lahja tai vaikka useampi ❤️.Jaan tässä hyväntekeväisyysvirkkaus- ja neulontakampanjat, joita olen nähnyt. Monet muutkin tahot ottavat vastaan lahjoituksia. Tarvetta on varmasti monessa paikassa. Eräs ystäväni virkkaa huiveja vanhainkodin vanhuksille hartialämmikkeeksi❤️. Ehkä haluat auttaa itsellesi läheistä kohdetta - naapurin vanhaa rouvaa, lähellä olevaa synnytysosastoa, vanhainkotia tai syöpäosastoa. Ota ensin yhteyttä ja kysy olisiko käsitöille tarvetta.
Karinakoti Turun Hirvensalossa

Karinakoti on saattohoitokoti. Karinakodin sukkalaatikko on tyhjä ja talvi on tulossa. Tarvetta on erikokoisille niin aikuisten naisten kuin miesten villasukille.

Linkki Facebook-sivulle, josta löydät lisätietoja.


Lankavan Hyvän mielen joulukeräys

Lankava kerää 30.11.2023 asti asusteita kuten sukkia, pipoja ja kaulahuiveja vähävaraisille lapsille ja nuorille. Lisää kampanjasta voit lukea täältä.
Punainen Risti 

Suomen Punainen Risti toimittaa jatkuvasti lämpimiä vaatteita kylmiin maihin niitä tarvitseville. Niitä lähetetään esimerkiksi Mongoliaan ja Kazakstaniin. Toiveena on, että pipoja, lapasia ja sukkia tehdään sekä aikuisille että lapsille ja työt tehtäisiin perinteisistä sukkalangoista. Lisää voit lukea täältä.


Lahjoita lämpöä-keräys

Lahjoita lämpöä-keräys kerää sukkia ja lapasia asunnottomille. Jo neljättä kertaa järjestettävän keräyksen järjestää A-Klinikkasäätiö ja Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja se jatkuu marraskuun loppuun asti. Keräyksestä voit lukea lisää täältä


Pro Ukraina

Ukrainassa tarvitaan edelleen lämmikettä - erityisesti villasukkia ja ampujanlapasia. Neulomuksien villaprosentin tulisi olla yli 50% ja toisaalta myös keinokuitua saisi langassa jonkin verran olla kulutuskestävyyttä tuomassa. Lisää voit lukea täältä. Sivulta löytyy myös ohjeita neulomuksiin.
Tässä linkit jutun kuvien ohjeisiin:

Virkatut naisten turkoosit sukat

Virkatut miesten harmaat sukat

Virkatut lapaset

Virkattu kauluri

Virkattu pipoTehdään yhdessä hyvää❤️

2 kommenttia

 1. Oi, tämä postaus sykähdytti ja pysäytti. <3 Niin tärkeää asiaa. Pitääpä miettiä mitä minä voisin osaltani tehdä!

  Terveisin Tauvonpaikan Kaisu
  http://tauvonpaikka.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjukka/VirkkausKoukussa19. marraskuuta 2023 klo 23.22

   Moikka Kaisu! Kiva kuulla - hienoa, jos ehdit auttaa❤️

   Poista

Professional Blog Designs by pipdig