Virkattu mohairhuivi

 Tykkään vihreästä väristä ja tykkään kauniin ohuesta kid mohair-langasta. Sormeni eivät enää taivu ohuen langan virkkaamiseen, mutta tein pikku jekun - virkkasin huivin kaksinkertaisella langalla - jopas onnistui!

Lanka on Silk Kid Mohair Hjertegarn. Yhdessä kerässä on lankaa 25 g ja noin 210 metriä. Materiaali on 72% mohairia ja 28% silkkiä. Kaunis unelmanohut lanka on itsessään kaunis, joten mitään kovin monimutkaista kuviota en siitä halunnut virkata. Halusin huivista suorakaiteen muotoisen, jolloin sitä voisi käyttää sekä hartiahuivina että kaulaliinana. Päädyin virkkaamaan huivin siksak-kuviolla. Erilaisia siksak-kuvioita löytyy vaikka kuinka paljon. Tein huivin melko yksinkertaisella mallilla.
Ohje

Yksi kuviokerta on 14 silmukan levyinen. Voit tehdä ohjeella juuri sen levyisen huivin, kuin itse haluat. Minun huivini on 38 cm leveä ja siinä on 3 kuviokertaa eli aloitukseen virkkasin 3 x 14 ketjusilmukkaa. Ohut lanka on kaunis löysästi virkattuna, joten käytin virkkuukoukkua nro 8 ja kaksinkertaista lankaa.

Toinen kerros:
3 kjs (=pylväs), 2 pylvästä ensimmäiseen ketjusilmukkaan (äsken tehtyjä kolmea ei lasketa), seuraavaan kolmeen ketjusilmukkaan kuhunkin yksi pylväs, virkkaa kolme pylvästä ylhäältä yhteen (jokainen pylväs tulee omaan ketjusilmukkaan), virkkaa kolme pylvästä ylhäältä yhteen (jokainen pylväs tulee omaan ketjusilmukkaan), seuraavaan kolmeen ketjusilmukkaan kuhunkin yksi pylväs, seuraavaan ketjusilmukkaan kolme pylvästä - tässä oli yksi kuviokerta eli 14 silmukkaa. Jatka virkkaamalla edellinen vielä kaksi kertaa (alun 3 kjs:n tilalle virkataan pylväs)
Seuraavat kerrokset:
Virkkaa kuten kerros kaksi. Jatka kunnes huivi on sopivan mittainen. 

Ohje voi olla vähän hankala lukea - minua yleensä helpottaa piirretyt kuviot, joten piirsin mallin. Usko tai älä, minulla oli koulussa kuvaamataito 9 ja välillä jopa 10…
Langan menekki

Huivini koko on noin 180 cm  x 38 cm ja siihen kului hiukan vajaa 5 kerää lankaa (115 g).

Huivista tuli ihanan pehmeä, sellainen höttöinen. Tätä tulen varmasti käyttämään paljon! Ja yksi aiemmin tekemäni baskeri oli väriltään lähes sama kuin huivi, mikä hauska sattuma. No, eipä tarvitse tehdä huiviin sopivaa pipoa, kun se löytyi jo valmiiksi. Ohje baskeriin löytyy täältä.

Lämpöä talvisiin päiviin


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig