Pehmoinen ja lämmin pipo

 Talvi jatkuu vielä, vaikka täällä Turussa vesisateessa lämpötilan ollessa reippaasti plussan puolella, sitä alkaa jo vähän toivoa kevättä. Hiihtoloma on kuitenkin vielä edessäpäin. Nyt on hyvä hetki aloittaa valmistautuminen ja tehdä lämpimät asusteet ulkoiluun. Tänään virkataan lämmin ja pehmoinen pipo, ensi viikolla pipo saa kaveriksi kaulurin ja parin viikon päästä on vuorossa setin täydentävät lapaset. Ulkoilupipon pitää olla mukavan pehmeä, jotta se ei ala kutittaa. Mikään ei ole niin ärsyttävää ulkoillessa kuin kutittava pipo! Valitsin pipon langaksi Dropsin Baby Merinon. Baby Merino on nimensä mukaisesti vauvalankaa ja 100% villaa. Väri on suloinen salvianvihreä. 
Pipoon tarvitaan noin 130 g lankaa, koko ulkoilusettiin 250 g. 

Pipo virkataan ylhäältä alas kaksinkertaisella langalla. Virkkuukoukkuna käytin nroa 5. Virkkasin melko löysähkösti. Pääni ei ole niitä pienimpiä, joten pipo on melko iso. Jos haluat pienemmän, jätä ensimmäisellä kerroksella yksi silmukka virkkaamatta.Ohje:

Tee ihmesilmukka.

Virkkaa ihmesilmukkaan 8 kiinteää silmukkaa.

Virkkaa 2 pylvästä joka silmukkaan (16 s). Korvaa jokaisen kerroksen ensimmäinen pylväs kahdella ketjusilmukalla ja sulje kerros aina piilosilmukalla.

Virkkaa joka silmukkaan pylväs ja tuplaetukohopylväs (32 s). Virkkaa edellisen kerroksen pylvääseen ensin pylväs ja sen jälkeen saman pylvään ympäri tuplaetukohopylväs näin: ota kaksi langankiertoa koukulle, vie koukku pylvään takaa ja ota lanka koukulle, vedä koukku takaisin lanka mukana, koukulla on nyt neljä lankaa. Ota lanka koukulle ja vedä kahden ensimmäisen koukulla olevan langan läpi, ota lanka koukulle ja vedä kahden seuraavan koukulla olevan langan läpi, ota vielä kerran lanka koukulle ja vedä koukulla olevien kahden langan läpi. Ohjeen etukohopylvääseen löydät myös VirkkausKoulusta.

Toista edellinen kerros (32 s).

Virkkaa jatkossa kohopylvään päälle aina kohopylväs. Kohopylväiden määrä pysyy samana, välissä oleviin pylväiden määriin tulee lisäykset. Virkkaa jokaiseen pylvääseen kaksi pylvästä ja väliin kohopylväs (48 s).

Virkkaa kuten edellinen kerros (48 s).

Virkkaa 3 pylvästä ja kohopylväs, toista kerros loppuun (64 s).

Virkkaa kuten edellinen kerros (64 s).

Virkkaa 4 pylvästä ja kohopylväs, toista kerros loppuun (80 s).

Toista edellistä kerrosta vielä 10 kertaa tai kunnes pipon korkeus on sopiva. Minulla korkeus oli 19 cm.

Käännä nyt virkkauksen suunta eli käännä työn nurja puoli eteenpäin. Jatka virkkaamalla 4 pylvästä ja kohopylväs 9 kerrosta tai kunnes reuna on sopivan korkuinen. Minulla reuna on 10 cm.

Taita reuna pipon päälle. Pipo on valmis.
Lämpimiä talvipäiviä!Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig