Tunnelmaa itse tehdyillä valaisimilla

Kun haluan tunnelmoida, sammutan kattovalot ja laitan päälle pöytälampun tai jalkalampun. Pienemmistä lampuista tulee kivan pehmeää valoa - oikein kohdistettuna kuitenkin riittävästi käsitöiden tekemiseen tai lukemiseen. Valaisimia voi tehdä tai tuunata myös itse kunhan muistaa huomioida paloturvallisuuden. Näissä valaisimissa on virkatut materiaalit laitettu valmiin varjostimen päälle ja sähköjohtoihin yms. ei ole kajottu. Kun tuunaat varjostina, varmista, että muutokset eivät aiheuta ylikuumenemisen vaaraa. Sähköhommat kannattaa ja pitääkin jättää ammattilaisille.

Minä olen tehnyt kolme valaisinta tai oikeastaan tehnyt yhden ja tuunannut kaksi uusilla varjostimilla. Tykkään tekemistäni valaisimista tosi paljon - itse tekemällä saa persoonallisen valaisimen. Olen iloinen, että näille kaikille valaisimelle löytyi paikka myös uudesta kodistamme.

 

Valaisin numero yksi on työhuoneessa ison nojatuolin takana lukuvalona.

Ensimmäinen on suloinen jalkalamppu, joka on tehty virkkaamalla ylhäältä avoin pitsihuppu Ikean valaisimen päälle. Nojatuolin takana valaisin antaa kauniisti kohdevaloa ja isoon nojatuoliin on kiva käpertyä lueskelemaan. Pitsihuppu tuo peruslamppuun ripauksen romantiikkaa.

Pitsihuppu on virkattu valkoisesta Esito-virkkuulangasta Lankavan lampunvarjostimen ohjeella. Linkki ohjeeseen löytyy täältä. 


Jalkalampun pitsikuvio on yksinkertaisen kaunis - eikä kovin vaikea virkata.


Lamppu nro kaksi on suurehko pöytälamppu, jonka jalkana on vanha kaunis pullo. Valaisintarvikkeita myyvistä liikkeistä saa valaisinpidikkeitä, jotka on tarkoitettu pullon päälle laitettavaksi. Varjostin on virkattu edullisen valmiin varjostimen päälle Pirtin Kehräämön luonnonvalkoisesta Villanka-hahtuvalangasta. Lanka on muhkeaa ja tekee varjostimesta kivan pörröisen. Ohjeen ja lisää tarinaa valaisimesta löydät täältä. 


Valaisin nro kaksi on näin syksyn tullen päätynyt olohuoneeseen ison nojatuolin viereen.


Kolmas lamppu on myös pöytälamppu, mutta vähän sirompi kuin edellinen. Se on tuunattu vanhasta valaisimesta. Maalasin lampun jalan mustaksi ja virkkasin varjostimen päälle hupun. Varjostin on virkattu valkoisesta Veera-pellavalangasta. Virkkausohje tähän valaisimeen löytyy täältä.Kesä on kivaa aikaa, mutta niin on syksykin. Kun sade vihmoo syksyn tummenevassa illassa, on ihanaa istahtaa kivaan nojatuoliin, laittaa tunnelmallinen valo päälle, kaivaa esiin käsityö tai ihan vaan olla ja miettiä maailmanmenoa.


Valaisin numero kolme on keittiön sivutason päällä.

 

 

Tunnelmallista syksyä!

2 kommenttia

Professional Blog Designs by pipdig