Pitsinen lampunvarjostin tuo tunnelmaa pimeneviin syysiltoihin

 Syksy ja pimenevät illat houkuttelevat käpertymään nojatuolin uumeniin - lukemaan, virkkaamaan tai muuten vaan nautiskelemaan. Kauniit valaisimet ovat tärkeä osa tunnelmaa. Virkkaamalla voi helposti tuunata erilaisia sisustus- ja käyttöesineitä omanlaisekseen. Minulla on Ikean simppeli jalkalamppu työhuoneessa. Lamppu on nojatuoli-rahi yhdistelmän takana lukuvalona. 
Lamppu on hyvä ja käytännöllinen, mutta ulkonäöltään ihan tavallinen. Tässä alla lamppu ennen tuunausta.Pitsihupulla siitä saa naisellisen ja romanttisen. Löysin Lankavan sivuilta kauniin lampunvarjostimen ohjeen. Ohje ei sellaisenaan ole sopiva tähän, mutta kuvio on kaunis ja helppo virkata. Lankavan sivuilla on paljon muitakin kivoja ohjeita, kannattaa käydä kurkkaamassa.
Pitsi on virkattu ohjeen mukaisesti valkoisesta Esito virkkuulangasta.  Mittasin lampun ympärysmitan ja sovitin joka kuviokerran jälkeen pitsihuppua. Varjostin levenee hiukan alaspäin, joten muutama lisäys tarvittiin, jotta hupusta tuli sopiva. Viimeisen kerroksen tein virkkaamalla kiinteitä silmukoita  ketjusilmukkaketjuihin. Yläreunaan pujotin narun, jonka kiristin niin että pitsi pysyy paikallaan.Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Eikö olekin kaunis?

2 kommenttia

 1. Aivan ihana 😍
  Laitoitko pitsin sen olemassa olevan varjostimen päälle? Mulla on yksi ohje, aikalailla saman tyylinen, mutta se tulee lampun kehikon päälle. Mulla on metallikehikko ja Esito-lankaakin, enää puuttuu vaan innostus. Tämä kaunokainen varmasti auttaa siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3
   Pitsi on alkuperäisen lampun ja sen varjostimen päällä. Onnistuisi varmasti myös kehikon päälle. Mukavia virkkaushetkiä!

   Poista

Professional Blog Designs by pipdig