Ystävyyden juhlaa ja huovutetut sydämet


Vietimme viikonloppuna kolmen ystävättäreni kanssa 10-vuotisjuhlaa. En enää muista milloin tarkalleen ystävyytemme on alkanut, mutta ensimmäisestä yhteisestä matkastamme on tuo 10 vuotta, joten oli aihetta juhlistaa ystävyyttämme mukavan illanvieton merkeissä.


Minulla, kuten monilla muilla, oli lapsena ystäväkirja, johon kirjoitettiin värssyjä ja liimattiin kiiltokuvia. Lempivärssyni kertoo pikkuisesta ukosta; ”Ystävyys on kuin pikkuinen ukko, jolla on kädessään avain ja lukko.
Niillä se sitoo ystävät yhteen niin kuin maamies pellolla lyhteen.”

-alkuperä tuntematon


Jäin miettimään ystävyyttä ja mitä se minulle merkitsee. Värssy kuvastaa hyvin ajatusta ystävyydestä - ollaan sidoksissa toisiimme. Toisaalta ystävyys on vapaaehtoista - olen valinnut sinut ystäväkseni ja sinä minut. Ystävät ovat aidosti läsnä, kuunnellaan ja jaetaan iloja ja suruja. Se on toisen kannustamista, yhteistä iloa onnistumisista ja ymmärrystä vaikeina hetkinä. Toisaalta ystävyys on yhteisiä kepeitä hetkiä ja hassuttelua. Ystävän seurassa on hyvä olla. Parasta ystävyydessä on se, että ystävät hyväksyvät toisensa sellaisina kuin ovat, hyvine ja huonoine puolineen, jolloin ystävän seurassa voi olla aidosti oma itsensä. 
Tein ystävilleni ja itselleni muistoksi juhlavuodestamme huovutetut sydämet muhevissa syysväreissä.  Sydämet ovat kuin me - niin samanlaisia ja kuitenkin niin erilaisia. Sydämiin laitoin avainrenkaat sekä pienet karabiinihaat, joten niitä voi käyttää avaimenperinä tai vaikka laukkukoruna.


Tarvikkeet:

huopuvaa 100 % villalankaa, vahvuus bulky tai superbulky
avainrengas (ketjussa)
karabiinihaka

virkkuukoukku nro 8
tylppäpäinen isohko parsinneulaLangat: vihreä House Pehmo-villa, beige Sandnes Garn Easy, violetti ja punaruskea Schachenmayr Wash+Filz-it!


Työohje:

Aloita virkkaamalla neljä ketjusilmukkaa (kjs). Virkkaa toiseen ketjusilmukkaan kaksi puolipylvästä (pp), käänny.

Virkkaa kaksi kjs ja pp samaan silmukkaan, pp, kaksi pp samaan silmukkaan, käänny.

Virkkaa kaksi kjs ja pp samaan silmukkaan, pp, pp, pp, kaksi pp samaan silmukkaan, käänny.

Kjs, pp, pp, piilosilmukka (ps), käänny (olet rivin puolivälissä).

Kjs, kiinteä silmukka (ks), kaksi pylvästä (p) samaan silmukkaan, pp, ps reunaan. Katkaise lanka.


Tässä lankana Sandnes Garn Fritidsgarn


Jatka toisesta reunasta ja tee kjs, pp, pp, ps. Käänny.

Kjs, ks, 2 p samaan silmukkaan, pp, ps reunaan. Katkaise lanka.


Ensimmäinen puolisko valmis.


Virkkaa toinen samanlainen sydän. Aseta sydämet vastakkain ja ompele ne yhteen (jätä langanpätkät keskelle). Avainketjun toisessa päässä on yleensä pieni lenkki. Irrota se ja kun ompelet paloja yhteen, ompele pieni metallilenkki sydämen toiseen reunaan. 

Huovuta sydän pesukoneessa, 40 C, 20 min pikaohjelma, linkous 1200 kierrosta (tai vastaava ohjelma). Toista pesu niin monta kertaa, että sydän on huopunut sopivan tiiviiksi. Tämä sydän kävi kolmessa pesussa. Muotoile sydäntä joka pesun jälkeen. Muotoile lopuksi ja jätä kuivumaan. Kiinnitä avainlenkki, haka ja ketju - ketjua ei välttämättä tarvita.

 

 

Iloisen värikkäitä syyspäiviä!Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig