Virkattu vyölaukku

Virkattu vyölaukku - en olisi uskonut ikipäivänä, että kirjoitan vyölaukusta saati sitten teen sellaisen itselleni. Nyt on kyllä maailmankirjat sekaisin! Vyölaukku kuuluu minulle samaan sarjaan combon valkoiset urheilusukat ja sandaalit kanssa - eli ei jatkoon. Vyölaukku sinänsä - pakko myöntää - on näppärä ja joskus jopa oikeinkin tyylikäs. Mutta minulla itselläni - ei! Olen aina ollut - no en niin kovin hoikka - ja pyöreän vatsan päällä keikkuva vyölaukku, vaikka kuinka tyylikäs olisikin, ei välttämättä niin sanotusti kevennä kokonaisvaikutelmaa😂.

 


Näitä erilaisista isoäidinneliöistä virkattuja olan yli pidettäviä vyölaukkuja näkee nyt tosi paljon mm. Pinterestissä. Aikani kun olen niitä katsellut, ne näyttävät oikeinkin hyvältä. Niinpä aiemmasta vyölaukkukammosta huolimatta tein vyölaukusta oman versioni. Nämä uudet vyölaukut ovat usein iloisen värikkäitä - minä halusin laukusta vähän hillitymmän, joten tein sen yksivärisenä ja mustana. Ajattelin, että laukku on muutenkin sen verran erikoinen, että tällaiselle kuuttakymmentä käyvälle vähän hillitympi voisi olla parempi. Ja kun ottaa huomioon tuon aiemman suhtautumiseni vyölaukkuun, ehkä vähemmän on tällä kertaa todellakin enemmän. 

Tein laukun Dropsin Bomull-Lin langasta. Langassa on 53 % puuvillaa ja 47 % pellavaa. Lanka on kivan rouheaa ja sellaisestahan minä tykkään. Moni muukin saman paksuinen lanka sopii tähän mainosti.


Tarvikkeet

3 kerää Drops Designin Bomull-Lin lankaa 
noin 1,5 m reppunauhaa, leveys 2 cm
T-solki, jonka sisäleveys on 2 cm, joko metallia tai muovia
2 kpl kulmikasta rengasta, joiden sisäleveys on 2 cm, joko metallia tai muovia
25 cm vetoketju

Ohje

Tee ihmesilmukka ja virkkaa siihen 8 kiinteää silmukkaa (ks). Sulje kerros piilosilmukalla. 

Tee jokaiseen silmukkaan neljän pylvään popcorn ja väliin yksi ketjusilmukka. Sulje kerros piilosilmukalla.

Tee jokaisen edellisen kerroksen popcornin ”sisään” kaksi popcornia ja väliin ketjusilmukka. Popcorn tehdään edellisen kerroksen popcocornin päässä olevaan aukkoon, jolloin näyttää kuin popcornit tulisivat edellisen kerroksen popcornien sisältä. Sulje kerros ps:lla.Virkkaa jokaisen popcornin sisään popcorn ja popcornien välissä olevaan ketjusilmukkaan neljä pylvästä ylhäältä yhteen. Sulje kerros piilosilmukalla.
Seuraavan kerroksen silmukat virkataan popcornien ja pylväsryhmien väleissä oleviin ketjusilmukoihin paitsi neljään kulmaan tulevat kohopylväät: *ks, ks, 2 puolipylvästä (pp), 2 pylvästä (p), tuplakohopylväs (kaksi langankiertoa) seuraavan popcornin ympäri, 2 p, 2 pp, ks, ks*, toista * *- väliä kolme kertaa. Virkkaa ks seuraaviin 6 silmukkaan, tee kolme kohopylvästä tuplakohopylvääseen, virkkaa 12 kiinteää silmukkaa ja kolme kohopylvästä tuplakohopylvääseen. Jatka kerros loppuun. Katkaise ja päättele lanka.Tee yhteensä neljä samanlaista neliötä.

Neljän pylvään popcorn: tee neljä pylvästä samaan silmukkaan (kerroksen alussa korvaa pylväs kolmella ketjusilmukalla), ota lanka koukulta, vie koukku ensimmäisestä pylväästä ja sitten neljännestä pylväästä läpi, ota lanka koukulle ja vedä molemmista silmukoista läpi. Popcornin video-ohje löytyy VirkkausKoulusta.

Ompele neliöt yhteen (kts. kuva alla). Virkkaa yläreunaan vielä pari kerrosta puolipylväillä. Jos haluat voit laittaa vyölaukkuun vuorin. Vuori estää pikkuruisia esineitä tippumasta laukusta, tosin tein laukun neliöt tarkoituksella melko tiiviiksi, jotta vuorta ei tarvittaisi. Vuoritettu laukku kuitenkin pitää muotonsa paremmin eikä veny käytössä.Ompele vetoketju laukun keskelle. Ompele päihin metallirenkaat. Vetoketju ei ole ihan yhtä pitkä kuin laukku, joten ompele myös laukun reunat kiinni. 

Mittaa nauhasta sopiva pätkä, minun hihnani on 120 senttiä. Toinen pää nauhasta ommellaan kiinni metallirenkaaseen ja toinen pujotetaan metallirenkaasta ja ommellaan T-soljen keskellä olevaan osaan. Pujota nauha ensin myös soljen väleistä, niin että hihnan pituutta voi säätää (katso kuva alla).


Ompele pää kiinni nuolen osoittamaan kohtaan.

Tästä tuli aika hauska - laukku jättää kivasti kädet vapaaksi. Ja näin yliolan käytettynä laukku ei rötkötä vatsan päällä😅. Aika näyttää kummoinen luottolaukku tästä kehkeytyy.Kasaritunnelmissa2 kommenttia

 1. Moi
  Olen virkannut tekemääsi vyö laukkua,mutta 2 viimeistä kierrosta tuottaa ongelmia,olisiko sinulla esim.piirrosta ymmärtäisin ehkä paremmin
  Ter.Tuula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjukka/VirkkausKoukussa8. maaliskuuta 2024 klo 20.43

   Hei Tuula, en ole tehnyt ohjeesta piirrosta, mutta voit laittaa mulle sähköpostia, niin voisin yrittää selventää ohjetta. T. Marjukka

   Poista

Professional Blog Designs by pipdig