Virkattu säilytyskori kannella

Säilytän makuuhuoneessa yöpöydälläni kaikenlaista tavaraa - käsi- ja jalkavoidetta, kuulokkeita äänikirjan kuuntelua varten jne. Jotta yöpöytä ei olisi sekamelska, halusin siistin säilytyskorin tavaroille. Kannellinen pieni kori kätkee pikkutavaraa mukavasti. Makuuhuoneemme väritys on pääosin harmaa, yöpöytinä on vanhat puunväriset tuolit. Tuolin alla on puinen kori lehtiä ja kirjoja varten. Mietin valitseeko langaksi tummanharmaan vai vaaleanruskean, päädyin vaaleanruskeaan. Tein keväällä yhteistyössä Suomen Langan kanssa Kieppari-kierrenarusta pellavabeigen värisen korin.  Ihastuin lankaan ja värisävyyn niin, että päätin nyt tehdä korista myös pellavanbeigen, mutta tällä kertaa vähän ohuemmasta Moppari-kierrenarusta.

Moppari on kierrätyspuuvillasta tehty lanka, johon on lisätty n. 20% polyesteriä, jotta lanka kestää paremmin kulutusta. Langan paksuus on 3 mm ja koukkusuositus on 6-8.
Tarvikkeet

Rulla Moppari-kierrelankaa, väri pellavabeige
Iso puuhelmi
virkkuukoukku nro 6 

Ohje

Valitse virkkuukoukkusuositus nro 6 tai käsialasi mukainen koukku. Jotta korista tulee tukeva, pitää käsiala olla mielummin tiukkaa kuin löysää. Virkkaa ihmesilmukkaan kahdeksan kiinteää silmukkaa. Jatka virkkaamista suoraan seuraavalle kerrokselle ja virkkaa kaksi kiinteää silmukkaa joka silmukkaan (lisäys). Seuraavalla kerroksella virkkaa vuorotellen lisäys ja kiinteä silmukka. Jatka kerroksia lisäten joka kerroksella lisäyksen väliin tulevia kiinteitä silmukoita yhdellä. Jatka kunnes pohjan leveys on 18 cm (minulla lisäysten väli viimeisellä kerroksella oli viisi kiinteää silmukkaa). 

Aloita reunan virkkaaminen. Virkkaa seuraava kerros ilman lisäyksiä edellisen kerroksen silmukan takareunaan. 
Kun kerros on valmis, jatka virkkaamalla spiraalina kiinteitä silmukoita kunnes korin korkeus on 16 cm. Virkkaa kerros piilosilmukoilla. Virkkaa kerros sen verran tiukaksi, että korin yläreuna kapenee hivenen. Katkaise ja päättele lanka.

Virkkaa vielä kansi; virkkaa kuten kori, kunnes leveys on 16 cm. Sovita kantta korin päälle. Tarkista, että pohja on koria leveämpi, jos ei ole niin virkkaa vielä yksi kerros. Jatka korin ohjeella kunnes reunan korkeus on kaksi kerrosta. Virkkaa vielä reunaan kerros piilosilmukoita. Piilosilmukoiden kireydellä voit säätää kannen sopivaksi korin päälle, joten kokeile kantta useaan otteeseen virkatessasi piilosilmukkakerrosta. Katkaise ja päättele lanka.

Ota kaksi pätkää narua ja pujota ne kannen keskellä olevan aukon kahta puolta niin että narun päät ovat kannen päällä. Ota puuhelmi ja pujota narujen läpi, kiristä narut ja tee solmu. Katkaise ylimääräinen lanka. 

Kori on valmis. Jos kori ei ole tukeva, voit vahvistaa reunoja leikkaamalla pahvista reunan kokoisen palan, teipata sen lieriöksi ja laittaa korin sisään tukemaan koria. Kun korin virkkaa napakalla käsialalla tukea ei tarvita.

VirkkausterveisinEi kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig