Virkattu mekko ja mekkohaaveita

Virkatun mekon ohjetta minulta kysellään aika-ajoin. Olen virkannut yhden mekon pari vuotta sitten. Siitä oli ensin tarkoitus tulla pusero, mutta, no - siitä tuli kuitenkin mekko. Tähän kesään ei ehkä ehdi enää mekkoa virkata, mutta syksy ja talvi on minusta kivaa aikaa kääriytyä nojatuolin nurkkaan virkkaamaan.



Kesämekkoni on mukava päällä, vaikka se onkin hiukan painavampi kuin tavallinen kankaasta tehty mekko. Se virkataan pitsimäisistä ruuduista. Mekon alla olen käyttänyt mustaa toppimekkoa, jolloin mekon kaunis kuvio tulee kivasti esiin.



Mekon alkuperäinen ohje on Kotilieden palavirkattu kesäpusero. Minä olen vaan jatkanut puseron virkkaamista lisäämällä paloja ja siitä tuli lopulta mekko. Linkin ohjeeseen löydät täältä. Mekkoa tehdessäsi huomioi, että mekko voi alussa vähän venähtää. Minä korjasin omaani hetken käytettyäni ja otin yhden kerroksen ruutuja pois helmasta ja virkkasin uuden reunuksen.



Haaveissani on myös virkata talvimekko - senkin ajattelin tehdä virkatuista paloista. Minulla on jo mielessäni kuva mekosta. Homma on kuitenkin vielä suunnitteluasteella, sillä en ole vielä keksinyt mikä olisi sopiva lanka mekkoon. Sen pitäisi olla riittävän napakkaa, että mekosta ei tule liian lötkö päällä ja toisaalta se ei saa olla liian paksua, ettei mekosta tule liian kuuma. 



Virkkaushaaveillen

 





Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig