Kesäjuhlat Afrikka-kattauksella

 Kutsuin muutaman ystävättäreni viettämään kesäpäivää Afrikkaan🙃. Eipä ole vaikea kuvitella olevansa Afrikassa, kun ihanat kesähelteet suosivat meitä. Minusta on hauskaa järjestää illanvietot ystävien kanssa jonkun teeman mukaan, jolloin kattaus ja ruoka ovat valitun teeman mukaiset.




Tein kattauksen takapihan terassille. Päivä oli onneksi ihanan kesäinen ja aurinkoinen. Pöytäliinana toimi valkoinen lakana. Tabletit tein viidakkokuvioisesta ylijäämätapetista. Revin Ikeasta ostamieni lasilevyjen alle lasilevyn kokoiset kappaleet tapettia. Reunat huolittelin  hopea-tussilla. Tabletit pitivät pöytäliinan tuulessa paikallaan. Samasta tapetista tein kippoja tällä meilläkotona.fi -sivuston ohjeella. 





Isoimpaan kulhoon istutin rairuohoa ja pari minikasvia. Kiposta tuli kiva ”viidakko” parille leluleijonalle. Pienempiin kulhoihin istutin minikasveja ja laitoin kukkia. Hauska Afrikka-henkinen kattaus oli valmis. 







Sohvaryhmälle laitoin paljon tyynyjä ja iltaa varten valot.






Kun rekvisiitta oli kunnossa, oli vuorossa illan menu. Alkuruokana oli marokkolaista tapasleipää. Hauska ohje - leipä oli hyvää ja kaiken lisäksi näytti tosi kivalta.




Pääruuaksi tein mosambikilaista Prawn currya. Söimme tätä ruokaa mieheni kanssa muutama vuosi sitten Kapkaupungissa useassa ravintolassa. Ohjeita löytyy englanninkielisiltä sivustoilta ja muokkasimme niistä ohjeen omaan makuumme sopivaksi. Jos äyriäiset ei maistu, ne voi korvata halutessaan vaikka kanalla. 

Mosambikilainen prawn curry

Oliiviöljyä
1-2 sipulia hienonnettuna 
2 rkl currya
1/4 tl kurkumaa
2 tl raastettua inkivääriä 
1-2 valkosipulin kynttä pilkottuna
Vähän kuivattua chiliä
3 kuorittua säilyketomaattia pilkottuna
1 sitruunan mehu
1-2 laakerinlehteä
1 tlk kookoskermaa
Suolaa, mustapippuria 
Tuoretta korianteria pilkottuna
400 g prawneja

Kuullota sipulit oliiviöljyssä. Lisää mausteet ja valkosipuli, hauduta n. 5 min. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Lisää pilkotut tomaatit ja laakerinlehti. Hauduta n. 15 min. Paista ravut ja lisää ne kastikkeeseen. Älä ylikypsennä rapuja, ne kypsyvät vielä kastikkeessa. Lisää kookoskerma ja sitruunamehu ja hauduta vielä 5 min. Mausta suolalla ja pippurilla. 
Tarjoa jasmiiniriisin kanssa. Koristele annokset korianterilla.




Juomaksi aterialle sopi oikein mainosti etelä-afrikkalainen kuohuviini Pongracz rose. Jälkkäri oli kesäisen helppo;  jäätelöä tuoreilla marjoilla. 



Kivoja kesäjuhlia!
 
Marjukka




Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig