Tervetuloa ötökät - hotelli on avattu!

 Olen sen verran kaupunkilainen, että minua ällöttää kaikki ötökät ja muut öttömöntiäiset. Luin juttua hyönteishotelleista ja siitä miten hyönteisten luontaiset pesimispaikat ovat vähissä. Meillä on pihalla pari omenapuuta ja kolme viinimarjapensasta, joten pölyttäjähyönteisiä tarvitaan. Nyt on unohdettava ötökkäkammo ja alettava houkutella pölyttäjiä pihaan.Ötökkähotelleja saa kaupoistakin, mutta halusin tehdä sellaisen itse. Nikkarointi ei ole vahvin lajini, joten pyysin apua mieheni isältä. Hän tekee paljon kaikenlaista itse mm. ihania linnunpönttöjä.Tutustuin ötökkähotellin perustamiseen ja päädyin valitsemaan materiaaliksi pienen puulaatikon, jossa sain viime jouluna joulukukkia. Olin laittanut laatikon talteen, koska arvasin, että kauniille puulaatikolle löytyy vielä käyttöä. Laatikkoon tarvitaan myös katto, jotta hotellin asukkaat pysyvät paremmin kuivina. Katoksi valikoitui pala vaneria.Lisäksi tarvitaan järviruokoa, puupaloja ja liimaa niiden kiinnittämiseen. Aloitimme sahaamalla puusta sopivan kokoisia paloja ja porasimme niihin reikiä. Huomioi monikko - appeni siis teki ja minä otin kuvia vieressä😅. Reikien on hyvä olla 4-10 mm kokoisia.
Järviruoko pilkottiin saman mittaisiksi paloiksi, solmukohdat otin pois. Liimasin puuliimalla puupalat ja ruokopätkät hotelliin. Tein osasta ruokoja pieniä nippuja narun kanssa, jolloin ne oli helpompi ja nopeampi liimata.
Lopuksi katto naulattiin paikalleen ja pari koukkua sivuihin. Siitä tuli oikein nätti!

Kiinnitin hotellin omenapuuhun, joka on viinimarjapensaiden vieressä. Hotelli on hyvä laittaa kohti aamuaurinkoa, jos mahdollista.

Tervetuloa ötökät - hotelli on avattu🐝🦋!

Lähteet: YLE.fi/Luonto ja Martat.fi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig