Kesäkassi washi-nauhalangasta

 Korikassi on kesän ehdoton ykköslaukku - niitä on kiva olla vaikka muutama vähän erilainenkin. Virkkasin hiljattain washi-nauhalangasta kivat pikkupussukat. Lanka on helppoa virkata ja lopputulos on esimerkiksi ontelokuteeseen verrattuna kevyt ja pehmeä.
Pikkupussukoista innostuneena tein washista korikassi-pikkupussukka -setin. Korikassin sisään kiinnitin metallilenkin, johon pikkupussukan voi kiinnittää. Tästä tuli aika hauska setti!Tarvikkeet korikassiin:

2 kerää washi-nauhalankaa (jos teet myös pussukan tarvitset sitä varten vielä yhden kerän)
vaneripohja n. 25x10 cm
bambusangat tai vastaavat

Pussukan ohjeen löydät täältä.

Aloita korikassin virkkaaminen koukulla 4 tai muulla sellaisella koukulla, joka menee mukavasti vaneripohjan rei’istä. Virkkaa jokaiseen reikään yksi kiinteä silmukka ja kulmissa tee yhteen reikään kolme kiinteää silmukkaa. Vaihda virkkuukoukkuun nro 7.  Jatka virkkaamalla kerros kiinteitä silmukoita. Seuraavalla kerroksella aloitetaan kuvio: virkkaa joka toiseen silmukkaan kiinteä silmukka ja joka toiseen venytetty kiinteä silmukka. Seuraavalla kerroksella virkkaa venytetty silmukka kiinteän silmukan päälle ja toisinpäin. Virkkaa laukku spiraalina, jolloin ei tule rumaa saumaa kerroksen vaihdosta.Jatka virkkaamista kunnes korkeus on noin 25 cm. Virkkaa lopuksi kerros rapuvirkkauksella.Kiinnitä sangat laukkuun ompelemalla washi-langalla ja ompele samalla yhden sangan lenkin kohdalle sisäpuolelle d-lenkki tai vastaava.
Tämän setin kanssa kelpaa lähteä humputtelemaan kesärientoihin!Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig