Syksyn värejä - ruosteenpunainen laukku

 Syksy on ihanaa värien aikaa - minulle mieluisat syksyn värit ovat murrettuja, maanläheisiä ja syviä.
Tänä syksynä silmääni on miellyttänyt erityisesti ruosteenpunainen, syvä tumma vihreä, oliivinvihreä ja petrooli. Ruosteenpunainen on tällaiselle oranssin ystävälle mukava hyppy syksyisempään väriin hyppäämättä kuitenkaan liian kauas😊.

 Lankavalta löytyi Ministeri-ontelokudetta värissä 52 Terra. Väri on upea ja siinä on kaunis kiilto! Ministeri-ontelokude on minulle uusi tuttavuus. Se on 100 % polyesteriä. Kude on helppohoitoista, sen voi pestä ja se kuivaa nopeasti. Yhden kilon rullassa on noin 360 metriä kudetta. Virkkuukoukuksi suositellaan nroa 6-7.

Ajattelin, että langasta tulisi kiva laukku. Hankin rullan Ministeri-ontelokudetta, keinonahkaisen Stafil-laukkupohjan, koko 10x30 cm ja muoviset suorakaiteen muotoiset kassin sangat, koko 21x10,5 cm.

Kude sopii erittäin hyvin virkattavaksi - virkkaus sujuu helposti ja nopeasti. Virkkasin tämän laukun kahdessa illassa.

 Laukun ohje: 

1 . krs  Virkkaa koukulla 2,5 tai 3 laukkupohjan ympäri kiinteitä silmukoita. Päihin keskelle keskimmäiseen reikään yksi silmukka, 2 silmukkaa kahteen seuraavaan reikään, kummallekin puolelle seuraaviin reikiin yksi kiinteä silmukka, seuraaviin 2 kiinteää silmukkaa yhteen reikään ja kaikkiin muihin 1 kiinteä silmukka. Eli yksinkertaisesti päihin neljään reikään kaksi silmukkaa ja muihin yksi. Aloituskohdan voi tehdä mihin kohtaan vain, ehkä helpointa on aloittaa pitkältä sivulta. Pohjassa on 56 reikää, neljään reikään kummassakin päässä tehdään kaksi silmukkaa, joten silmukoita on nyt 64.


2. krs  Vaihda koukku nro 6. Ketjusilmukka, virkkaa kiinteitä silmukoita koko kerros, päätä kerros piilosilmukalla ketjusilmukkaan. Vihje: kun virkkaat kerrosta, jätä alun langanpätkä silmukoiden sisään, jolloin saat siististi pääteltyä langan. Polta langan päätä, niin että se vähän sulaa. Silloin se ei lähde purkautumaan.

Jatka virkkaamista joko tekemällä kerroksen aluksi ketjusilmukka ja päättämällä kerros piilosilmukalla ketjusilmukkaan tai virkkaa spiraalina. Minä virkkasin spiraalina.

3 - 5. krs Virkkaa kiinteitä silmukoita koko kerros.

6. krs  Tällä kerroksella virkataan venytettyjä silmukoita. Venytetty silmukka tehdään virkkaamalla silmukka alempiin kerroksiin. Virkkaa näin; *normaali kiinteä silmukka, kiinteä silmukka kerros alemmas, kiinteä silmukka 2 krs:ta alemmas, kiinteä silmukka 3 krs:ta alemmas, kiinteä silmukka 4 krs:ta alemmas, kiinteä silmukka 3 krs:ta alemmas, kiinteä silmukka 2 krs:ta alemmas, kiinteä silmukka kerros alemmas*. Toista * *-väliä vielä seitsemän kertaa.
Toista kerroksia 2-6 neljä kertaa.

Virkkaa 3 kerrosta kiinteitä silmukoita.

Ota sangat esiin. Mittaa laukun sivujen keskelle sankojen paikat ja merkitse ne nuppineuloilla. Virkkaa kerros kiinteillä silmukoilla ympäri, sankojen aukon kohdalla virkkaa venytettyjä silmukoita kaksi kerrosta alemmas niin että samalla kiinnität sangat laukun sivuun. Katso kuvat alla.

Päättele langanpää. Laukku on valmis! 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig