Laukku nimeltä ”Villi”

 Saisiko olla ihanaa väri-iloittelua syksyn piristykseksi? Tässä tulee ihanan suloinen ja pirteä virkattu ja huovutettu pikkulaukku Villi. Laukkuun mahtuu puhelin, avaimet, pieni korttikotelo/kukkaro ja tietysti huulipuna, mutta eipä juuri muuta.Laukkua varten tarvitset n. 100 g huovutukseen sopivaa villalankaa, 15,5 x 6 cm kokoisen ommeltavan kukkarokehyksen, 10 mm tai 15 mm:n levyistä polypropeeninauhaa, 2 karabiinihakaa ja karhunlankaa.

Tämä ohje on tehty langalle Filcolana 100 g Naturngarn, jos lanka on eri niin muokkaa ohjetta langalle sopivaksi. Se on helppoa; tarkista paljonko lanka kutistuu huopuessaan. Virkkaa aloitussilmukoita alla olevan ohjeen mukaan n. 19 cm:n verran. Olen tehnyt laukkuja tällä ohjeella myös Sandnes Garn Fritidsgarn-langasta sekä Naturgarn Viking langasta. Aloitussilmukoita tuli silloin 22. Muuten voi virkata ohjeen mukaan.

Ohje:

Virkkaa ensin 19 ketjusilmukkaa virkkuukoukulla nro 9. Silmukoita pitäisi olla kukkarokehyksen leveyden verran + huopumisvara 20-30 % eli n. 19 cm.

Jatka virkkaamalla kiinteitä silmukoita tasona kunnes korkeus on 8 cm. Virkkaa aina kerroksen alussa 1 kjs.Sinulla pitäisi nyt olla virkattuna suorakaide, jonka mitat ovat 19 x 8 cm. Jatka virkkaamalla kiinteitä silmukoita suorakaiteen ympäri - pitkille sivuille 18 silmukkaa ja lyhyille sivuille 8.  Jos lanka on eri, virkkaa reunoihin silmukoita samassa suhteessa kuin sinulla oli alussa ketjusilmukoita verrattuna ohjeen määrään (19). Jatka virkkaamalla ympäri kiinteitä silmukoita, kunnes reunan korkeus on 4 cm. Aloita kavennukset; joka toinen kerros kavenna lyhyen sivun keskellä virkkaamalla kaksi silmukkaa yhteen (molemmissa päissä). Eli joka toinen kerros silmukat vähenevät kahdella.
Lopeta kavennukset kun laukun leveys on 19 cm. Jatka virkkaamista ympäri kiinteillä silmukoilla kunnes reunan korkeus on 14 cm. Laukun alaosa on nyt valmis. Yläosa virkataan kahtena erillisenä kappaleena. Jätä reunoihin kappaleiden väliin yksi silmukka virkkaamatta. Jatka virkkaamalla toista puolta kiinteillä silmukoilla edestakaisin kunnes yläosan korkeus on 7 cm. Kavenna reunoissa muutaman kerran, jotta saat kaarevan muodon yläosaan. Virkkaa toinen puoli samanlaiseksi. Päättele langat. 

Ompele muutamalla pistolla laukun sisään pieni muovipussi. Minä käytän kaupan vihannespusseja. Leikkaan hintalapun pois. Huovuta laukku pesukoneessa pikaohjelmalla; 40 astetta, linkous 1200 kierrosta/min, 20 min. Tarkista tulos, muotoile laukkua ja uusi pesu tarvittaessa. Minä olen huovuttanut Filcolana langasta virkatut laukut koneessa kahteen kertaan ja Fritidsgarn lanka on taas vaatinut kolme pesukertaa. Mutta pesukoneet ovat erilaisia, joten kokeile milloin lopputulos on sopiva. Ompele kehys heti kun olet ottanut laukun pesukoneesta, jolloin laukku on vielä kostea. Laukkua voi vielä muotoilla, joten kehyksen ompelu on helpompaa. Käytä ompeluun kaksinkertaista karhunlankaa tai jotain muuta sopivaa lankaa.

Tee olkahihna polypropeeninauhasta; leikkaa sopiva pätkä nauhaa (n. 120 cm), polta nopeasti nauhan päät, jotta ne eivät purkaudu. Ompele kumpaankin päähän karabiinihaka, käytä karhunlankaa ompeluun. 

Ihana Villi laukkusi on valmis! 

Jos virkkaaminen ei ole sinun juttusi, ei hätää - ihastuin Villiin laukkuun ja villiinnyin virkkaamaan niitä eri väreissä. Jos haluat itsellesi virkkaamatta Villi-laukun, kurkkaa  myynnissä-sivulle.

Villin värikästä syksyä🧡💛💚💙💜!

MarjukkaEi kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig