Salaisen puutarhan laukut

 Ostin jo keväällä pari kerää Scheepjes Secret Garden-lankaa, lanka näytti vastustamattoman hyvältä. Nyt se on odotellut keväästä asti, että keksin mitä siitä teen. Lanka on silkin, puuvillan ja polyesterin sekoitus. Värit ovat aivan ihania! Lanka on jännän tuntuista ja siinä on mielenkiintoinen tekstuuri. Lanka on hivenen eri paksuinen eri kohdista. Puikkosuositus on 4, joten mitään kovin ohutta lanka ei ole. Näin Scheepjesin sivuilla langasta tehdyn kukkarolaukun/pussukan ja siitä lähdin ideoimaan laukkua.Värinä minulla oli 701 Hidden Pathway. Väreistä on tosi vaikea valita - niin ihastuttavia ne ovat kaikki. Osa langoista on monivärisiä ja osa yksivärisiä. Värit sopivat hyvin yhteen, joten niitä voi myös yhdistellä.

Laukun lukoksi valitsin neliskanttisen kukkarolukon, jonka mitat ovat 22,6 x 7,5 cm. Lukossa on sisäpuolella pienillä saranoilla ketjulle pienet lenkit, ne leikkasin pois. Olivat tiellä, kun ompelin kehystä kiinni laukkuun, joten saivat lähteä.Virkkasin kaksi samankokoista kappaletta; leveys kukkarokehyksen mukaan 23 cm ja korkeus niin pitkäksi kuin lanka riitti yhdestä kerästä. Olin ostanut kaksi kerää. Jätin vähän lankaa kukkarokehyksen ja sivusaumojen ompelemiseen. Virkkuukoukkuna käytin numeroa 3,5. Kun kappaleet olivat valmiit, ompelin ensin kappaleet kiinni kukkarokehykseen. Ompelin kehyksen kahteen kertaan, jolloin ompeleisiin ei jäänyt välejä vaan ommel näyttää kukkarokehyksen päällä yhtenäiseltä jonolta. Lopuksi ompelin sivusaumat kiinni. Laukku on tavallaan pussukka, mutta käytän sitä kaksin kerroin taitettuna, jolloin se on pieni kirjekuorilaukku. 
Jos kyllästyn kantamaan sitä kädessä, ompelen reunoihin pienet d-lenkit ja kiinnitän niihin ketjun.Tästä tuli niin suloinen ja lanka on aivan ihana, joten lankaa oli ihan pakko hankkia lisää🙃. Nyt arvoin värien 702 Herb Garden ja 705 Rambling Blooms välillä. Valitsin jälkimmäisen. Lanka on  niin hauskan eläväistä, että mieleeni tuli kuva entisaikojen rypytetyistä pussukkalaukuista, joissa on kukkarolukko.  Lankaa minulla oli vain kaksi kerää, joten kovin suurta laukkua niistä ei saa. Virkkasin noin 30 cm ketjusilmukoita. Kukkarolukon mitat ovat 24 x 6 cm. Ensimmäisen kerroksen tein kiinteillä silmukoilla ja sitten tein simpukoita lomittain, kuvio alla. Jälleen virkkasin niin pitkään kuin lankaa riitti. Pienen pätkän jätin ompelulangaksi. Lopuksi ompelin kukkarolukon kiinni ja sen jälkeen sivusaumat. Tähän laukkuun tein ohuesta vaaleasta luonnonvärisestä nahkanauhasta hihnan. Hihnan leveys on 1 cm. Hihnan päihin laitoin karabiinihaat ja kiinnitys ruuviniiteillä.  Tulipa söpö - laukussa on vähän menneen maailman tunnelmaa, eikö? Pitääköhän mun hankkia vielä sitä Herb Garden-lankaa...
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig