Rannekorut kivihelmistä

 Eikös se mene niin, että poikkeus vahvistaa säännön? Päätin maaliskuussa kun aloitin tämän virkkausblogin, että virkkaus on aihe, jossa pysyn. No, menihän siinä kolme kuukautta ennen kuin lipsuin😅. Virkkaustarvikkeita etsiessäni törmäsin korukivistä tehtyihin helmiin. Tilasin niitä ja tein muutaman rannekorun itselleni ja lahjaksi muutamalle ystävättärelleni. Niistä tuli niin kivoja, että haluan jakaa ne myös teille🧡.Korukiviä on monia erilaisia ja niillä sanotaan olevan myös erilaisia vahvistavia ominaisuuksia. Valitsin kiviksi amatsoniitin, huurretun karneolin, jaden kahdessa eri värissä ja kirsikankukkajaspiksen. Valinnat tein värin ja ulkonäön perusteella, mutta lahjoiksi tekemiini rannekoruihin liitän myös tarinan kivistä ja niiden hyvää tekevistä ominaisuuksista.Amatsoniitti on vihreä kivi, jonka nimi tulee Amazon-joesta. Kiven sanotaan olevan onnea tuottava ”toivon kivi”.


Jaspis on voimakas fyysinen parantaja. Se toimii hitaasti, joten sitä kannattaa käyttää kauan. Jaspiksia on monen värisiä. Ihastuin tähän suloisen vaaleanpunaiseen kirsikankukkajaspikseen. Vanhoissa legendoissa jaspista kutsutaan ”Kaikkien kivien äidiksi”.


Karneoli on tärkeimpiä voimakiviä. Se rohkaisee elämään hetkessä, tuo elämään vireyttä ja intohimoa.


Vihreä jade on Kiinassa viisauden ja kypsyyden kivi. Se vahvistaa uskoa unelmiin.


Oranssi jade on rauhallisesti voimistava kivi, joka tuo iloa ja onnellisuutta elämään.


Koruihin tarvitaan 

- kivihelmiä. Ostin osan helmistä nauhoissa, joissa oli hiukan alle 50 helmeä. Yhdestä nauhasta riitti helmiä kahteen rannekoruun. Osan ostin 10 helmen erissä. Helmien koko on n. 8 mm ja reikäkoko 1 mm. 

- 0,7 mm läpinäkyvää joustolankaa

- kiinnityshelmi-putkia 2x2 mm

- 4 mm päällyshelmiä

Työkaluna minulla oli aiemmin hankkimani korupihdit.

Pujota sopiva määrä helmiä joustolankaan. Pujota kiinnityshelmi lankaan. Ota lanka sormen päälle niin että kiinnityshelmi on sormen päällä. Kiristä helmen läpi menevää joustolankaa kohti sormea ja työnnä samalla vastakkaiselta puolelta toinen joustolangan pää myös kiinnityshelmen läpi. 

 Kiristä joustolankaa niin, että ylimääräistä ei jää, mutta lanka ei myöskään ole kireällä. Purista kiinnityshelmi litteäksi pihdeillä. Katkaise ylimääräiset langat. Laita päällyshelmi kiinnityshelmen päälle ja purista se kiinni pihdeillä. Valmis!
Lähteet:

https://www.villihelmi.fi/shop/index.html

https://www.auroradesign.fi/uskomuksia-jalokivien-vaikutuksista

https://anna.fi/hyvinvointi/itsetuntemus/selvita-minka-kiven-energiaa-tarvitset-juuri-nyt-elamaasi-rubiinin-tarjoamaa-energiaa-vai-jaden-tyyneytta


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig