Pellavahuivi lankakakusta

 Lankakakku - aika hauska sana. 

Lankakakku on rullamaiseen kakun muotoon keritty lanka, jossa väri vaihtuu hitaasti liukumalla. Kakun muoto pitää kerän hyvin paikallaan virkatessa. 


 

Minä rakastan pellavaa. Pellava on materiaalina ihanan rouhea ja aito. Ensin se tuntuu kovalta ja karkealta ja sitten se pehmenee. Verho- ja vuodetekstiilimateriaalina se on minulle ykkönen. Kevät- ja kesävirkkauksiin pellava sopii materiaalina erinomaisesti.

Ihastuin tähän Katian Soft Lino-lankaan heti. Kakussa on 750 m lankaa, joten siitä tekee kivan kokoisen huivin. Värit on ihan huikeita, oli vaikea valita minkä ottaisi. 606 rust - very dark grey olisi ollut minulle ilmiselvä valinta. 

Päädyin vaihteeksi johonkin muuhun kuin oranssiin ja valitsin 600 light pink-sky blue-light grey -yhdistelmän. Väri on herkkä ja kaunis. 

 Lanka on 100 % pellavaa ja se on käsityönä valmistettu useasta säikeestä. Värit vaihtuvat säie kerrallaan, joten väri liukuu kauniisti.
Tuolta lankalinkin takaa löytyy myös ohje tähän huiviin. Ohje on englanniksi tai espanjaksi. Siitä löytyy myös kaaviokuva, joten huonommallakin kielitaidolla selviää.Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig