Mitä ja miten - juttua langoista ja uusi palatakki

 Sain vihdoin valmiiksi yhden ikuisuusprojektini - virkatun palatakin. Takki on melko pitkä, polveen asti, joten palojakin on paljon, yli 40. 


Monet virkkausjutut ovat minulla työn alla pitkiäkin aikoja. Tällainen isompi työ varsinkin. Mielenkiinto pysyy yllä kun välillä vaihtaa toiseen työhön. Kivasta harrastuksesta kun on kuitenkin kyse, niin tulostavoitteita ei ole. Pieniä töitä kutsunkin ”välitöiksi”. Ne tuovat kivaa vaihtelua ja valmista syntyy nopeasti.

Ideoita virkkauksiin etsin netistä googlaamalla, blogeista, Pinterestistä, Instagramista ja vaikka vastaantulijan yltä. Lanka ja langan materiaali ovat minulle ehkä se kaikkein tärkein. Pidän erityisesti luonnonkuiduista. Olen myös valmis maksamaan laadukkaasta langasta. Silloin kun virkkaa paljon, kaikkea ei kuitenkaan voi tehdä "luksuslangasta". Mutta mieluummin teen yhden huivin hyvästä ja itselleni mieluisasta materiaalista kuin monta vähemmän inspiroivasta langasta. Monet työt virkkaankin ennen valmistumista moneen kertaan, eli puran, virkkaan, puran. Jos lankaan satsaa, niin lopputuloksen pitää olla mieleinen. Vaikka kuinka tykkään silkistä tai pellavasta, niin ei niitä kaikkeen voi käyttää. Haastavinta tällaiselle vielä melko aloittelevalle virkkaajalle onkin sopivan langan ja ohjeen yhdistäminen. Uusi työ lähtee usein siitä, että löydän kivan langan. Langassa ihastuttaa esimerkiksi väri, tuntuma tai kiilto. Kun saan uudet langat käsiini, maltan tuskin odottaa, että pääsen kokeilemaan miltä lanka tuntuu virkkuukoukulla. Virkkaan vähän, puran, vaihdan koukkua ja ohjetta, virkkaan ja kohta taas puran. Pari kesää sitten yritin kesälomareissulla virkata paperinarusta lierihattua. Koko suku nauroi, kun vähintään kaksi kertaa päivässä hattu alkoi alusta. Helpointa on kun löytää kivan ohjeen ja hankkii ohjeessa käytetyn langan. Mutta ei se aina ole se hauskin ja kehittävin tapa. Joskus siirränkin langat suosiolla sivuun ja annan ajatuksen jalostua. 

Kun aloitin, minulla oli kori virkkauksia ja lankoja varten, sitten Ikean iso rahi sai täytettä, nyt vaatekaappikin alkaa täyttyä lankalaatikoista...niin monet langat ovat ihania ja ideoita mihin niitä käyttäisi on niin paljon🙃Tämä palatakki on virkattu Schachenmayr Tahiti langasta virkkuukoukulla nro 2,5. Lanka on 99% puuvillaa ja 1% polyesteriä. Langan väri liukuu kauniisti ja pinta on eläväinen. Se on kiva kesälanka.
Takkiin virkataan ensin paloja ja lopuksi ne yhdistetään hauskasti virkkaamalla ketjusilmukkaketjuja palojen väliin. Ohje löytyy täältä. Koska lopun pelkkä yhdistely ei minua innosta, niin aloin puolivälissä yhdistellä paloja sitä mukaa kun niitä valmistui. Palojen yhdistäminen oli muuten helppoa, mutta hihojen kanssa piti olla tarkkana, enkä minä purkamiselta tälläkään kertaa välttynyt. 

Mutta lopputulos on kiva. Tästä tulee mukava työvaate pitkien housujen ja topin kanssa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig