Virkatut korvakorut

 Pidän virkatuista ja huovutetuista jutuista. Olen jemmannut ohjeen huovutetuista palloista sen varalta, että keksin mitä niistä voisi tehdä. Idean korvakoruista sain Pinterestistä. Hankin korvakorukoukkuja ja muuta tilpehööriä ja kaivoin jämälankoja ja virkkuukoukut esiin.

Tuosta pallon ohjeesta tulee melko iso pallo vaikka tekisi sen pienemmän, riippuu tietysti myös langasta ja käytetystä virkkuukoukusta. Mutta aina voi jättää muutaman kerroksen pois. Näistä jätin keskimmäisen. Lanka ei huopunut ihan niin paljon kuin ajattelin ja palloista tuli melko suuret minun makuuni, vaikka huovutin ne pariin kertaan pesukoneessa. Laitoin varmaankin pallon sisään liikaa täytettä. Pesukonehuovutuksesta voit lukea lisää täältä. Kyllä nämä minulla käyttöön tulee, väri sopii hyvin aiemmin tekemääni huiviin.

 


Pallokorvakoruihin tarvitaan langan lisäksi korvakorukoukut, korupiikit ja pieniä renkaita. Minulla koukut ovat hopeiset, korupiikit ja renkaat ovat hopeoituja. Materiaaleja löytyy monenlaisia, valinnanvaraa on paljon.

Korupiikin työnsin pallosta läpi ja taitoin kaksinkerroin. Pään työnsin pallon sisään ja muotoilin ulos jäävän lenkin mahdollisimman tasaiseksi. Muodostuneeseen lenkkiin laitoin joko renkaan väliin tai suoraan korvakorukoukun, riippuen siitä oliko korvakorukoukussa avattava rengas vai ei. Korupiikin ja virkatun pallon väliin olisi kannattanut laittaa helmihattu. Nyt piikki tahtoi mennä läpi. Laitoin vähän liimaa, jotta piikki pysyy paikallaan. Lankana näissä on Fritidsgarn, väri tummanvihreä. Kuvassa väri on vaaleampi kuin luonnossa. Jos haluaa ihan tasaisen huovutetun pinnan, niin suosittelen kokeilemaan hahtuvalankaa. 

Seuraavat korvakorut tein vasta huivilangaksi tilaamastani silkki-villa-sekoitelangasta. Virkkasin pallon ohjeella, mutta jätin taas keskimmäisen kerroksen pois. Näitä en huovuttanut. Korvakorut ovat varmasti kivat uuden huivini kanssa, jahka se joskus valmistuu.


Seuraavat tein Esito lenkkimohairista. Näistä tuli hauskat! En osaa sanoa montako kerrosta tai silmukkaa näissä on. Lenkkimohairista ei oikein silmukoita näe, kun virkkaa vähän tiukempaa - sen verran "höhhöistä" lanka on. Kokeilemalla saa sopivat. 

Näitä on tosi helppo tehdä ja valmista tulee hetkessä.
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig