Kaunis olkalaukku koristepalleroilla

 

 Tarvitsetko kivaa talvista pikkulaukkua? Tämä söpö pikkulaukku on virkattu ja sen jälkeen huovutettu pesukoneessa - ja sanoisin, että vaikeusaste on helpohko. Laukku on mukavan tyylikäs - käy vähän parempiinkin menoihin.Tarvitset laukkuun:

Kolme kerää mustaa Lempi-villalankaa
Kerän vaalean siniharmaata Lempi-villalankaa 
noin 120 cm mustaa 10 mm:n levyistä nahkahihnaa 
Kaksi magneettinepparia
Karhunlankaa tms ompeluun

Jos haluat hihnasta irrotettavan, lisäksi

Kaksi pientä hakalukkoa
Kaksi pientä D-lenkkiä
Kaksi ruuviniittiä tai sisarniittiä

Työvälineet:

Virkkuukoukku nro 9 tai käsialan mukaan
Sakset
Reikäpihdit
Ompeluneula
MittanauhaOhje:

Aloita mustalla langalla. Virkkaa 27 ketjusilmukkaa koukulla nro 9.

Virkkaa kolmanteen ketjusilmukkaan pylväs ja jatka tekemällä pylväitä kerros loppuun (24 p).

Virkkaa 2 ketjusilmukkaa ja kaksi pylvästä. Ota siniharmaa lanka (jätä musta lanka työn taakse, älä katkaise lankaa) ja tee ketjusilmukka. Tee popcorn.

Popcorn:

Virkkaa neljä pylvästä samaan silmukkaan. Ota lanka koukulta, vie koukku ensimmäisestä pylväästä läpi. Vie koukku neljännen pylvään päällä olevasta silmukasta ja ota lanka koukulle ja vedä kaikista koukulla olevista silmukoista läpi.Ota musta lanka ja tee ketjusilmukka. Jätä sininen lanka työn taakse. Virkkaa kaksi pylvästä. Toista tekemällä sininen popcorn ja väliin kaksi mustaa pylvästä kunnes virkkaamatta on yksi silmukka. Tee siihen vielä musta pylväs. Voit katkaista sinisen langan.

Jatka virkkaamalla mustalla langalla. Tee  joka kerrokselle kaksi ketjusilmukkaa (=pylväs) ja 24 pylvästä. Jatka kunnes työn korkeus on 52 cm. Virkkaa kiinteitä silmukoita työn ympäri, jotta reunasta tulee tasainen.

Virkkaa mustalla langalla 16 ketjusilmukkaa, aloita toisesta silmukasta ja virkkaa 15 kiinteää silmukkaa. Käänny ja tee ketjusilmukka ja 15 kiinteää silmukkaa. Katkaise lanka ja tee toinen samanlainen pala.

Laukun kappaleiden mitat:

Laukku 52 cm x 34 cm, sivukappaleet 18 cm x 3 cm.Huovuta kappaleet pesukoneessa; 40 C, lyhytohjelma (20 min), linkous 1200 kierrosta/min. Käytä tavallista pesuainetta ja laita koneeseen pari froteepyyhettä mukaan. Oio kappaleet heti märkänä ja toista pesukäsittely. Muotoile kappaleet pesun jälkeen. Kun ne ovat märkiä, niitä voi hyvin venytellä. Palloja kannattaa ”puristella”, niin ne muotoutuvat paremmin palloiksi.Ompele sivukappaleet karhunlangalla laukun reunoihin. Ompele ne hivenen laukun reunojen sisäpuolelle, niin laukun muoto on ryhdikkäämmän näköinen.Ompele vielä D-lenkit ja nepparit paikoilleen. Kiinnitä nahkahihnan päihin hakalukot ruuvi- tai sisarniiteillä. Vaihtoehtoisesti voit myös ommella nahkahihnan kiinni laukun sisäreunaan.

 
Kivaa viikkoa!Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig