Paras laukku pakkasella

 Onko tuttua; kännykkä hyytyy pakkasella? Tällä viikolla Turussakin on taas saatu nauttia pakkaskeleistä. Pakkasella puhelimen akku tyhjenee nopeasti ulkoillessa, lisäksi kännykkä voi temppuilla kylmänä ja sammua kokonaan.

Tämä suloinen 100% villasta huovutettu pikkulaukku on näppärä (ja kaunis) kännykän suoja pakkasella! Huovutettu villa lämmittää puhelinta ja laukkuun mahtuu mukavasti myös avaimet, korttikotelo ja huulipuna. 
Tarvikkeet:

n. 100 g huovutukseen sopivaa villalankaa (esim. Sandnes Garn Fritidsgarn, Naturgarn Viking, Lankava Lempi, Villanka hahtuvakiekko)
15,5 x 6 cm kokoinen ommeltava kukkarokehys
10 mm tai 15 mm leveää polypropeeninauhaa n. 120-130 cm
2 karabiinihakaa
karhunlankaa 

 

Olen tehnyt laukkua tällä ohjeella useista eri langoista. Huopuvat villalangat kutistuvat yleensä 20-30%. Tarkista paljonko käyttämäsi lanka huopuu esim. tekemällä koepala ja huovuttamalla se. Ohje:

Virkkaa ensin 19 cm ketjusilmukoita virkkuukoukulla nro 8-9. Silmukoita pitäisi olla kukkarokehyksen leveyden verran + huopumisvara 20-30 % eli n. 19 cm. Fritidsgarn langalla minulla 19 cm:iin tulee 22 silmukkaa. Huomaa, että jäljen pitää olla löysähköä, jotta lanka huopuu.

Jatka virkkaamalla kiinteitä silmukoita tasona kunnes korkeus on 8 cm. Virkkaa aina kerroksen alussa 1 kjs.

Sinulla on nyt virkattuna suorakaide, jonka mitat on 19 x 8 cm. Jatka virkkaamalla kiinteitä silmukoita suorakaiteen ympäri, pitkälle sivulle saman verran kuin aloituksessa ketjusilmukoita (-1) ja lyhyelle sivulle samassa suhteessa (noin 1 silmukka per kerros). Jatka virkkaamalla ympäri kiinteitä silmukoita, kunnes korkeus on 4 cm. Jatka virkkaamista ympäri, mutta tee joka toisella kerroksella kavennus kummassakin lyhyessä sivussa keskellä virkkaamalla kaksi silmukkaa yhteen. Eli joka toinen kerros silmukat vähenevät kahdella. 

Lopeta kavennukset kun laukun leveys on 19 cm. Jatka virkkaamista kiinteillä silmukoilla ilman kavennuksia, kunnes korkeus on 14 cm. 

Laukun yläosa virkataan kahtena erillisenä kappaleena. Jatka virkkaamalla toista puolta kiinteillä silmukoilla edestakaisin kunnes yläosan korkeus on 7 cm. Kavenna reunoissa muutaman kerran, jotta saat reunasta kaarevan (kuten kukkaronkehys). Virkkaa toinen puoli samanlaiseksi. Langanpätkät voi päätellä tai katkaista kun laukku on huovutettu.
Huovuta laukku pesukoneessa. Pesukoneet ovat vähän erilaisia, kuten pesuohjelmatkin. Minä huovutan aina 20 min pikaohjelmalla, 40 C, linkous 1200 kierrosta/min. Se on minun koneeni lyhyin ohjelma. Toistan pesun 2-3 kertaa, kunnes lopputulos on mieleinen. Pesujen välissä muotoilen laukkua venyttelemällä. Käytän tavallista pesuainetta ja laitan mukaan pari froteista käsipyyhettä.

Ompele kukkarokehys laukkuun heti kun olet ottanut sen pesukoneesta.  Ompelu on helpompaa, kun laukku on vielä kostea ja sitä pystyy venyttelemällä muotoilemaan.
Lopuksi tee hihna polypropeeninauhasta. Leikkaa sopiva pätkä (120 cm + kääntövara) ja polta nopeasti leikkauspinnat, jotta ne eivät lähde purkautumaan. Pujota karabiinihaka nauhaan ja ompele hihnan pää kaksinkerroin ja jätä haka väliin. Ompele toinen haka hihnan toiseen päähän. Kiinnitä hihna laukkuun.

Sitten vaan kännykkä laukkuun ja menoksi!Mukavia talvipäiviä!
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig