tee se itse - avaimenperä

 Minulla on yleensä avaimet aina tallessa - ne on laukussa, enkä ota niitä sieltä pois kuin avatakseni oven tai kun vaihdan laukkua. Yksi avain on sellainen, jota en tarvitse jatkuvasti ja siksi se onkin usein kateissa - nimittäin bägihäkin avain. Ei-golffareille tiedoksi:  bägihäkki on varastokomero golfmailoille. Ja sen avain on silloin tällöin (lue aika usein) jossain hyvässä jemmassa. Keväällä kun kenttä aukeaa, minä etsiskelen kotoa avaimia ja mietin minkä näköinen se mahtoi olla... eli tarvitsen avaimenperän, josta ei voi erehtyä😅.

 Pidän aidosta nahasta materiaalina. Käytän nahkahihnoja laukkuihin, joten minulta löytyi eri kokoisia nahkanauhan pätkiä, myös vanha nahkavyö käy oikein mainiosti.Tarvikkeet avaimenperään:

pätkä nahkahihnaa - tässä käytetyt ovat 1,5 tai 2 cm leveitä
avainlenkki
sisarniitti tai ruuviniittiTyökaluina tarvitaan

kirjainmeistit
lattarauta, alasin tai joku muu lyöntialusta
vasara
reikäpihdit
sakset
ruuvimeisseli, jos käytät ruuviniittiä
 
 

Leikkasin nahkahihnasta 20 cm pätkän. Tein nahkanauhaan kumpaankin päähän reiän, josta ruuviniitti tai sisarniitti mahtui läpi. Tee vielä reikä noin 4 cm päähän toisesta reiästä.


 

Mittaa pitkän reiättömän kohdan keskikohta ja merkkaa se. Samalla voi merkata teipillä kirjoituskohdan, jos haluaa tekstin suoraan. Huomaa, että nahka ei taitu vaan jää vähän "lönkölleen", joten älä aloita tekstiä heti keskikohdasta. 

Kirjoita kirjainmeisteillä lyömällä haluamasi teksti. Kirjainmeisti laitetaan nahan päälle ja napautetaan reippaasti vasaralla. Testaa ensin johonkin hukkapalaan, että löydät sopivan voimakkuuden lyöntiin.


 

Taittele nahkahihna niin, että reiät osuvat päällekkäin, keskimmäiseksi jää yksinään oleva reikä. Pujota avainrengas paikalleen ja kiinnitä ruuvi.


 
 

Näitä voi sitten nimetä mielen mukaan; koti, toimisto, auto, varasto...

 ps. arvaa miksi tuossa yhdessä avaimenperässä ei ole avainta... 🙄Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig