Kevätintoiluun ensiapuna kevätkranssi

 Kevät etenee, vaikka viime viikonloppuna tulikin sään puolesta pientä takapakkia. Olin suunnitellut vaihtavani etupihan portailla olevat apaattisen näköiset kanervaistutukset ihanan aurinkoisiin narsisseihin. No, seuraavana aamuna puutarhareissu vaihtui reilun kymmensenttisen lumikerroksen kolaukseen ja narsissi-istutukset saavat vielä hetken odotella.
Tuli kyllä kaunis maisema, mutta tähän aikaan vuodesta ei nuo lumiset maisemat jaksa minua enää innostaa. Kevättä kohti käy tämän tytön mieli! Kevät onkin minusta ihanin vuodenaika. Toki jokaisessa vuodenajassa on omat hyvät puolensa, jopa siinä marraskuun synkässä pimeydessä, mutta kevät on lupaus tulevasta. Tuntuu kuin olisi jonkin uuden äärellä. Luonto herää ja minä siinä samalla.
 Keväinen luonto kuulostaa ihanalta - sulavan lumen lorina sekoittuu yhä enenevään linnun lauluun. Ja se kevään tuoksu - miten kostea multa voikin tuoksua niin hyvältä? Olen viime syksynä ihastunut metsään ja metsässä kulkemiseen. Jos metsäily kiinnostaa, niin suosittelen lukemaan tai kuuntelemaan kirjan ”Suomalainen metsäkylpy”. Kirjassa pääsee kiehtovalle matkalle Sipoonkorven luonnonpuistoon, missä kirjoittajat Adela Pajunen ja Marko Leppänen työskentelevät viralliseen terveydenhuoltoon kytkeytyvän Terveysmetsä-toiminnan kehittäjinä. Kirjassa yhdistyy kirjoittajien havainnot tutkittuun tietoon niin metsästä kuin metsän hyvää tekevästä vaikutuksesta. Minulle metsässä kävely on ajatusten nollausta - metsällä on jollakin tavalla tyynnyttävä vaikutus. Olenkin luvannut itselleni, että jokaisena etätyöpäivänä kävelen vähintään puoli tuntia metsässä. 
Ensiapuna kasvavaan kevätinnostukseen väsäsin kranssin perunanarsisseista ja helmililjoista. Pääsiäistunnelmaa tuo virkattu ja huovutettu pupujussi. Mitähän meidän pihassa loikkiva pullero jänis tykkää uudesta kaverista?
Ohje:

Pupujussiin tarvitset valkoista huopuvaa 100% villalankaa, minulla oli Sandnes Garnin Fritidsgarnia, virkkuukoukku nro 8, silmäneula, valkoista ja mustaa ompelulankaa, pätkä vaaleanpunaista esim. puuvillalankaa sekä vanua tms. pupun täytteeksi.

Vartalo

Virkkaa ihmesilmukkaan 6 kiinteää silmukkaa (ks) jatka spiraalina seuraavalla kerrokselle. (6)
2 kiinteää silmukkaa joka silmukkaan (=lisäys x6) (12)
Lisäys ja ks x 6 (18)
Virkkaa kolme kerrosta kiinteitä silmukoita. (18)
Kavennus (virkkaa kaksi kiinteää silmukkaa yhteen) ja ks x6 (12)
Kavennus x 6 (6)
Päättele langan pää, mutta älä kiristä aukkoa umpeen.

Pää

Ihmesilmukka ja 6 ks
Lisäys x 6 (12)
12 ks
12 ks
12 ks
Kavennus x 6 (6)
Päättele langan pää, mutta älä kiristä aukkoa umpeen.

Häntä

Ihmesilmukka ja 6 ks
6 ks
6 ks
Päättele lanka
Lopulliseen työhön häntä ei päätynyt, sillä pupu pysyi paremmin paikallaan, kun häntä oli pois. Mutta jos pupun haluaa johonkin muualle, niin siitä tuli juuri hyvän kokoinen eli jätän sen ohjeen kuitenkin tähän.

Korvat, 2 kpl

3 ketjusilmukkaa (kjs)
Virkkaa toiseen ja kolmanteen ketjusilmukkaan molempiin ks
Käänny ja virkkaa kjs ja kaksi kiinteää silmukkaa
Toista edellistä kerrosta yhteensä 5 kertaa.
Päättele lanka.


Pupujussin osat valmiina pesukoneeseen.


Huovuta kappaleet pesukoneessa valkoisten pyyhkeiden kanssa 40 C pikaohjelmalla (20 min) niin monta kertaa, että pupun osat ovat huopuneet sopivaksi. Tai jos tiedät miten pesukoneesi huovuttaa, voit huovuttaa myös kerralla pidemmällä ohjelmalla.

Venyttele pupu mittoihinsa kosteana. Täytä pää ja vartalo vanulla. Puristelemalla ja venyttämällä pupun päätä voit muokata sen muotoa. Ompele osat kiinni valkoisella langalla. Ompele silmät mustalla ompelulangalla ja nenä vaaleanpunaisella puuvillalangalla.Kranssi

Kranssiin tarvitset kaksi 30 cm metallirengasta, ohutta rautalankaa, narsisseja ja/tai muita sipulikukkia - minulla oli yksi ruukku perunanarsisseja ja yksi helmililjoja.

Poista sipuleista multa ja pese sipulit. Kiinnitä renkaat toisiinsa rautalangalla kieputtamalla niin, että toisesta reunasta renkaat ovat yhdessä ja vastakkaisella puolella muutaman sentin päässä toisistaan. Asettele pupu ja sipulikukat kranssiin ja kiinnitä rautalangalla. Laita ripustusnaru yläreunaan ja kranssi naulaan roikkumaan.

Iloista kevään odotusta!Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig