Kaunista kotiin - pyykkihuoltotarvikkeet nätisti esille

 Kodin pyykkihuolto on lähes jokapäiväistä hommaa. Kaupan pesuainepakkaukset eivät ole mitään varsinaisia kodin kaunistuksia - joten halusin jotain nättiä ja käytännöllistä tilalle. Kauniissa rasiassa tai purkissa pesuaineet voisivat olla esillä ja helposti käytettävissä.

 

 

Käytän yleensä jauhemaista pesuainetta ja pyykin huuhteluun pyykkietikkaa. Pesuaineen ostan kaupasta ja pyykkietikan teen itse. Hankin pyykkietikalle pari 2,5 dl:n lasipulloa. Jos et ole vielä kokeillut pyykkietikan tekoa, ohje löytyy esimerkiksi täältä. Minun lempparituoksuni ovat laventeli ja sitruuna. Pesuaineen kaadoin vanhaan isoon hillopurkkiin. Tein vielä tekstit dymo-kirjoittimella.

 

 

Kun pääsin alkuun, en lopettanut vielä tähän. Purkit olisi kiva laittaa jollekin tarjottimelle tai alustalle. Ja tylsä muovinen pyykkipoikakippokin olisi kiva vaihtaa nätimpään - virkkaushommiin siis!

Langaksi valitsin Lankavan Chunkymop-moppilangan. Lanka on kaunista, mutta löysäkierteisenä se on hankalampaa virkata kuin ontelokude.  Mutta kun on skarppina ja ottaa langan huolellisesti koukulle, lopputulos palkitsee. Kori ei ole niin ryhdikäs kuin ontelokuteesta virkattuna, mutta lanka on ihanan pehmeää ja luonnonvalkoisena se on jotenkin "puhtoisen" näköistä. 

 


 

Virkattu kippo pyykkipojille

Virkkaa koukulla 6 ympyrä. Aloita tekemällä ihmesilmukka. Tee ihmesilmukkaan 6 kiinteää silmukkaa, sulje kerros piilosilmukalla. Merkitse kerroksen alkamiskohta. Tee ketjusilmukka ja kiinteä silmukka samaan silmukkaan. Virkkaa jokaiseen kiinteään silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa. Sulje kerros piilosilmukalla ja aloita seuraava kerros ketjusilmukalla (aloita ja päätä jokainen kerros näin). Seuraavalla kerroksella tee lisäys joka toiseen silmukkaan, seuraavalla joka kolmanteen jne. Joka kerros lisäysten väli kasvaa yhdellä. Kun pohjan halkaisija on noin 20 cm tee korin reunus. Ohjeen korin reunuksen virkkaamiseen löydät täältä. Jatka virkkaamalla kiinteitä silmukoita kunnes korin korkeus on n. 13 cm. Virkkaa vielä kerros piilosilmukoita.

 

 

Viimeistele kori nahkakahvoilla. Leikkaa 2 cm paksuisesta nahkahihnasta kaksi 23 cm:n palaa. Tee reikäpihdeillä kaksi reikää kumpaankin päähän hihnoja. Minä tein reiät peräkkäin. Ompele hihnat kiinni korin yläreunaan sopiviin kohtiin. Minulla hihnojen väli on 13 cm. Eli hihnan päät on ommeltu 13 cm päähän toisistaan.

 

 

Virkattu tarjotin pesuainepurkeille

Tee pohja kuten pyykkipoikakipossa, mutta tee pohjasta hivenen leveämpi. Mallaa leveys sen mukaan minkä kokoiset purnukat olet ajatellut laittaa tarjottimelle. Minun tarjottimeni pohjan halkaisija on 23 cm. Pesuainepurkki ja kaksi pientä pyykkietikkapulloa mahtuvat juuri sisään.

 

 

Tee reunus samalla tavalla kuin kipossa. Tarjottimen reunaan virkkasin vuoron perään kiinteän silmukan ja ketjusilmukan. Seuraavalla kerroksella kiinteä silmukka tulee ketjusilmukkaan ja ketjusilmukka kiinteän silmukan päälle. Näin pinnasta tulee hiukan eri näköinen. Korin korkeus on 6 cm. Lopuksi virkkaa kerros piilosilmukoita ja viimeistele kori nahkakahvoilla. Laitoin kahvat hivenen kauemmas toisistaan - väli on 15 cm. 

 

 

Nyt säilytän pesuaineet ja pyykkipojat tason päällä kodinhoitohuoneessa - siinä ne on nätisti esillä ja helposti käytettävissä.

 


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig