Rento kesäkassi paksusta pellavalangastaKaupallinen yhteistyö: Lappajärven Värjäämö Oy


”Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä🎶”. Heinäkuu meni, elokuun helteitä odotellessa ehtii vielä virkkaamaan rennon kesäkassin pellavanarusta.

 


Kesällä on kiva olla erikokoisia ja -mallisia kasseja ja pussukoita - niitä ei kai voi olla liikaa… tämän kesän luottolaukkuni on kuitenkin tämä pellavanarusta virkattu rento kesäkassi. Laukku on mukavan kokoinen - sinne mahtuu kivasti kaikki tärkeät jutut pikkupussukassa ja lisäksi vesipullo, aurinkolasit ja huivi viilenevää iltaa varten. Ja jos kohdalle osuu jotain mukavaa shoppailtavaa - vielä mahtuu mukaan.

 

 

 

Jos olet seurannut blogiani aiemmin, olet ehkäpä jo huomannut että pellava on minun suosikkimateriaalini. Kuitupellava on pitkävartinen ruohokasvi. Pellavalle on ominaista kaunis kiilto, sileäpintaisuus, lujuus sekä hyvä valonkesto. Pellavatuote ei likaannu helposti, ei sähköisty, puhdistuu vaivatta, kuivuu nopeasti ja kestää oikein hoidettuna kauan. Luonnonmateriaali tuntuu myös hyvältä ihoa vasten.

 


Pellavassa minua viehättää hivenen karhea tuntuma, johon yhdistyy kaunis kiilto. Luonnonmateriaalina myös värit tulevat pellavassa kauniisti esiin. Filona-tuotemerkin pellavanaru on ihana lanka tällaiseen vähän reippaampaan kesälaukkuun. Pellavanarusta löytyy monta ihanaa väriä - niihin voit tutustua täällä.


 

Tein laukun yhteistyössä Lappajärven Värjäämön kanssa.

Laukku on helppo tehdä, ohjeen löydät Lappajärven Värjäämön sivuilta: linkki ohjeeseen.


Tarvitset laukkuun:

noin 520 g  Filona pellavanarua 
2 nahkahihnaa, n. 60 cm, leveys 10 mm
 
Lisäksi tarvitset virkkuukoukun, reikäpihdit ja parsinneulan. Hihnan ompeluun käytin vähän ohuempaa pellavanarua. Nahkahihnan voi halutessaan korvata jollain muullakin hihnalla tai virkata pellavanarusta hihnan.
 


Olen tehnyt laukun useammassa eri värissä. Minun laukkuni ovat usein mustia, tosin viime vuosina olen alkanut vähän jo käyttää värejä. Tästäkin laukusta ajattelin ensin tehdä itselleni mustan, mutta päädyin kuitenkin ihanaan oranssiin. Mikä Sinusta olisi kassiin paras väri?

 
2 kommenttia

  1. Laukun väri pitää valita tilanteen ja mielialan mukaan etenkin kesällä 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Täytyy varmaankin tehdä myös musta itselleni🤔 T. Marjukka

      Poista

Professional Blog Designs by pipdig