Syksyn värejä korvakoruihin

Törmäsin lankakaupassa pyörivään telineeseen täynnä muliinilankoja. Mitä ihania värejä! Upeita vihreitä, petrolin värisiä ja ruosteenpunaisia eri sävyissä. Näistä tulisi ihania syksyisiä korvakoruja…Muliinilanka on erittäin suosittua kirjontalankana. Langassa on kuusi säiettä, jotka saa erotettua. Se on tehty laadukkaasta puuvillasta, kaksinkertaisen merseroinnin takia langassa on upea kiilto. Lankaa on yhdessä pikkuvyyhdissä 8 metriä ja värisävyjä löytyy hurja määrä. 

Olen aiemminkin virkannut korvakoruja, jutun löydät täältä. Silloin kaikki ei mennyt ihan putkeen. Mutta muutamat korvakorut on olleet minulla käytössä. Kokeillaan taas 😅.
Tarvitset yksiin korvakoruihin 2 muliinilankavyyhteä, korvakorukoukut (minulla hopeiset) ja välirenkaat. Virkkasin korvakorut virkkuukoukulla nro 2. Usean kokeilun ja purkamisen tuloksena parit korvakorut pääsevät jatkoon.


Kukkakorvakorut:

Virkkaa 8 ketjusilmukkaa ja yhdistä ne renkaaksi piilosilmukalla.

Virkkaa 4 kjs (=pylväs+kjs) ja 11 pylvästä ja väliin ketjusilmukka, sulje kerros piilosilmukalla kolmanteen ketjusilmukkaan. (Vaihtoehtoisesti voit tehdä tämän kerroksen virkkaamalla 24 pylvästä).

*Virkkaa 4 kjs:aa, tee kiinteä silmukka seuraavaan ketjusilmukkaan*, toista * *-väliä kerros loppuun. (Jos virkkasit edellisellä kerroksella 24 pylvästä, virkkaa nyt kiinteät silmukat joka toiseen pylvääseen). Virkkaa viimeinen neljän ketjusilmukan ketju näin; kaksi ketjusilmukkaa, pylväs aloitusketjusilmukaan. Näin saat ketjusilmukkakaaren näköisen kaaren, mutta jäät kaaren keskelle.

*Virkkaa 4 kjs:aa, kiinteä silmukka seuraavan ketjusilmukkakaaren keskelle*, toista * *-väliä kerros loppuun. Sulje kerros piilosilmukalla.

Halutessasi voit vielä tehdä kerroksen virkkaamalla jokaiseen ketjusilmukkaketjuun 4-5 kiinteää silmukkaa. Lopputulos on vähän jämäkämpi, mutta ei niin kepeä.

Sulje kerros piilosilmukalla ja vedä lanka silmukasta läpi. Jätä langanpätkä sen verran pitkäksi, että saat pääteltynä sen neulan kanssa. Lopputuloksesta tulee huomaamattomampi kuin jos päättelet virkkuukoukulla.Toiset kukkakorvakorut:

Ihmesilmukka

Virkkaa 4 ketjusilmukkaa (=pylväs ja kjs), jatka virkkaamalla 11 pylvästä ja väliin kjs. Sulje kerros piilosilmukalla.

Virkkaa jokaiseen edellisen kerroksen ketjusilmukkaan kolme pylvästä yhteen ja väliin 4 ketjusilmukkaa. Korvaa ensimmäinen pylväs kolmella ketjusilmukalla. Sulje kerros piilosilmukalla ensimmäisen kolmen pylvään ryhmän päälle.

Virkkaa 5 kiinteää silmukkaa jokaiseen ketjusilmukkaketjuun. (Tämän kerroksen voi myös jättää pois). Sulje kerros piilosilmukalla, katkaise lanka ja vedä silmukasta läpi. Päättele kuten edellä.

Korvakoruista saat isommat, jos teet pylväsryhmät kaksoispylväillä.

Pyörä-korvakorut:

Virkkaa 8 ketjusilmukkaa ja yhdistä ympyräksi piilosilmukalla.

Virkkaa renkaaseen 3 kjs:aa (=ensimmäinen pylväs) ja 19 pylvästä. Sulje kerros piilosilmukalla.

Virkkaa neljä ketjusilmukkaa (=ensimmäinen pylväs ja kjs). Virkkaa jokaiseen pylvääseen pylväs ja väliin ketjusilmukka. Sulje kerros piilosilmukalla.

Virkkaa jokaiseen ketjusilmukkaan kolme kiinteää silmukkaa. Sulje kerros piilosilmukalla ja vedä lanka silmukasta läpi. Päättele lanka.

Korvakorun kokoa voit pienentää virkkaamalla ensimmäisen pylväskerroksen tilalle kiinteitä silmukoita ja kasvattaa virkkaamalla toisen pylväskerroksen kaksoispylväillä (kaksi langankiertoa aluksi yhden sijaan). Tarkista silmukoiden määrä sopivaksi.

Korvakorut voi jättää joko näin tai kovettaa vesi-erikeeper-seoksella. Sekoita puolet vettä ja puolet erikeeperiä. Sivele seosta korvakoruille ja anna kuivaa.
Aurinkoista ja värikästä syksyä🍁!

Marjukka
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig