Rento virkattu kesäkassi

 Sain pyynnön virkata rennon kesäkassin farkunsinisten kenkien kaveriksi. Toiveena oli pussukkamallinen laukku, jossa olisi narukiinnitys. Laukusta tuli aika kiva - vaikka itse sanonkin😊. Laukku on kivan rento ja sen verran tilava, että siinä saa mukavasti mahtumaan mukaan muutakin kuin avaimet ja puhelimen.Laukku on virkattu Lankavan mini-ontelokuteesta, jossa on 80 % kierrätyspuuvillaa ja 20 % polyesteriä. Pohjana on reikäpohja, joka tuo mukavaa tukevuutta laukun muotoon. Sanka on nahkaa ja se kiinnitetään liipasinlukoilla, joten sitä voi käyttää muissakin laukuissa.

Nahka on minusta paras materiaali laukun hihnaksi. Ensinnäkin se ei veny. Se kestää vuosia ja kun sen tekee irrotettavaksi, yhtä hihnaa voi käyttää useammassa laukussa.


Tarvikkeet:

mini-ontelokudetta, väri farkunsininen
reikäpohja 20 cm x 9,5 cm
10 mm nahkahihna,  n. 90 cm 
nahkanauhaa n. 1 m
nyöristoppari
2 kpl avattavia laukkurenkaita (3 cm)
2 kpl liipasinlukkoja
2 ruuviniittiä 
reikäpihdit
ruuvimeisseli
virkkuukoukku nro 5
 

Ohje:

Aloita virkkaamalla ketjusilmukoita reikäpohjan reikiin. Vedä viimeinen silmukka ensimmäisen silmukan reiästä toiselle puolelle. Tee ketjusilmukka.
Virkkaa alla olevan kaavion mukainen määrä kiinteitä silmukoita reikiin. Aloituskohdalla ei ole muuta väliä kuin että se on takapuolella. Sulje piilosilmukalla ketjusilmukkaan.

 

3 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2 3
2


2
1


1
2


2
2


2
1


1
2


2
3 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2 3

Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa. Virkkaa puolipylväs samaan silmukkaan ja jatka virkkaamalla puolipylväitä kerros loppuun. Virkkaa kulmissa 2 puolipylvästä samaan silmukkaan (lisäys joka kulmassa). Sulje kerros piilosilmukalla toiseen ketjusilmukkaan.Jokaisen kerroksen alussa virkataan kaksi ketjusilmukkaa ja kerros päätetään piilosilmukalla toiseen ketjusilmukkaan. Virkkaa puolipylväitä edellisen kerroksen puolipylvään takareunaan (edessä oleva lanka jätetään virkkaamatta - virkkaa silmukka sen takana oleviin kahteen lankaan (kts. kuva yllä). Toista edellistä kerrosta kunnes laukun korkeus on 28 cm.

Virkkaa vielä kerros piilosilmukoita ja päättele lanka.

Pujota nahkanaru puolipylväiden väleistä noin 5 cm laukun yläreunasta. Pujota narun päät nyöristopparista ja tee narun päihin solmut.
Hihna valmistuu helposti tekemällä reikäpihdeillä kaksi reikää kumpaankin päähän nahkahihnaa noin 4 cm päähän toisistaan. Taita reiät vastakkain, laita väliin liipasinlukko ja ruuvaa ruuviniitti kiinni reikiin.

Pujota avattavat renkaat päätyihin nahkanarun kohdalle. Kiinnitä hihna renkaisiin.Valmis laukku on noin 25 cm leveä ja 28 cm korkea.Iloista kesää!
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig