Terassiharjan tuunaus - helppo ohje

Metsän reunassa asuessa terassiharjalla on käyttöä myös kesällä - puista lentelee yllättävän paljon lehtiä ja neulasia. Etupihan rappusilla meillä on aiemmin virkatuin kukkasin koristelemani terassiharja. Takapihan harja on melko ankean näköinen ja kaipasi pientä piristystä. Virkkasin simppeleitä kukkia lankavarastostani löytyneistä lankakerien lopuista. Tein kaikkiin kukkiin samanvärisen keskustan vaaleanvihreällä. Kukkien terälehdet virkkasin neljällä eri punaisen sävyllä. Lehtiin käytin kahta eri vihreää. Tarvikkeet:

puuvillalankaa - esim. Schachenmayr Catania 
virkkuukoukku nro 2,5
kuumaliimaa


Silmukat
kjs - ketjusilmukka
ks - kiinteä silmukka
ps - piilosilmukka
pp - puolipylväs
p - pylväs
2p - pitkä pylväs (2 langankiertoa)


Kukka
5 kjs, sulje ps:lla renkaaksi
kjs, virkkaa renkaaseen 9 ks, sulje kerros ps:lla 
vaihda väri
*3 kjs, seuraavaan silmukkaan 4 x 2p, 3 kjs, piilosilmukka seuraavaan silmukkaan*, toista * * -väliä vielä 4 kertaa. Päättele lanka.

Lehti
14 kjs
aloita toisesta kjs:sta, ks, ps, ps, ps, ks, pp, p, 2p, 2 p, p, pp, ks, 3 ks viim. silmukkaan, jatka toista reunaa takaisin; ks, pp, p, 2p, p, pp, ks, ps, katkaise lanka ja päättele.
Valmiin kukan halkaisija on vähän alle 5 cm ja lehden pituus vähän alle 6 cm. Kukkia on yhteensä 16 ja lehtiä 9. Lopuksi liimasin kukat ja lehdet kuumaliimalla harjan päälle.


ennen

jälkeen

Näistä kukista tuli itse asiassa aika kivan näköisiä - ja koska lankaakin on vielä jäljellä, niin näistä voisi kehittää jotain muutakin. Täytyypä miettiä…

Värikkäitä kesäpäiviä!

2 kommenttia

  1. Näyttääpä kivalta! Noilla kukilla voisi tuunata vaikka mitä muutakin.

    VastaaPoista
  2. Marjukka/VirkkausKoukussa15. heinäkuuta 2024 klo 20.52

    Iloiset kukat sopivat moneen🌸

    VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig