Kesää kohti - kesäkassi nro 1

Olen viime kesästä asti etsinyt kaunista tummanvihreää lankaa kesäiseen laukkuun. Sopivaa värisävyä ei vaan ole löytynyt. Mutta vastaus ja lanka oli lähempänä kuin olin ajatellutkaan…




Virkkasin hiljattain Lappajärven Värjäämön Aivina 16/4-pellavalangasta tyynynpäällisen. Siitä tuli tosi kiva. 40x40 cm kokoiseen tyynynpäälliseen ei ihan riittänyt yksi rulla, jouduin ostamaan kaksi ja lankaa jäi reippaasti tähteeksi. Tyynynpäällistä virkatessani ihastelin langan kaunista sammaleenvihreää sävyä ja onneksi lopulta hoksasin, että tätä lankaa voisin kokeilla myös laukkuun.



Ohje

Lappajärven Värjäämön Aivina 16/4 pellavalanka, värisävy 26 sammaleenvihreä, n. 80 g
Vihreä vuorikangas ja ompelulankaa
Vihreä vetoketju, 20 cm
Avattava O-rengas, 2 kpl
Laukun hihnaan:
n. 130 cm 1 cm levyistä nahka- tai polypropeeninauhaa
Lukkohaka, 2 kpl
Ruuviniitti, 2 kpl

Virkkuukoukku nro 3

Käytettävät silmukat:
ks -kiinteä silmukka
ps - piilosilmukka
p - pylväs
puolip - puolipylväs
kjs - ketjusilmukka

Aloita tekemällä ihmesilmukka

8 ks, kiristä ja sulje kerros ps:lla

*4 p yhteen (korvaa kerroksen ensimmäinen p kahdella ketjusilmukalla), 2 kjs*, toista **-väliä vielä 7 kertaa, sulje kerros ps:lla ensimmäiseen pylväsryhmään

Seuraavan kerroksen silmukat virkataan pylväsryhmien välissä oleviin ketjusilmukoihin: 

*puolip, ks, puolip,  puolip, p, p, 2 kjs, p,p, puolip* - toista **-väliä vielä 3 kertaa, sulje kerros ps:lla



Tee yhteensä 30 neliötä. Ompele neliöt yhteen - 10 x 3 neliötä. Ompele vielä kolmen neliön sivut yhteen, jolloin työ muodostaa renkaan. Ompele vielä toinen reuna kiinni.



Virkkaa aukkoon kiinteä silmukka joka silmukkaan työn ympäri. Virkkaa joka neljäs ja viides silmukka yhteen. Jatka spiraalina seuraavalle kerrokselle. Virkkaa kiinteitä silmukoita 4 kerrosta. Päättele lanka.

Laukkuun kannattaa tehdä vuori. Ompelin vuorin laukun kokoisesta vihreästä puuvillakankaan palasta. Kiinnitin vetoketjun ensin vuoriin ja sen jälkeen ompelin käsin vetoketjun reunaan virkatun laukun kiinni.  Pujotin laukun reunoihin avattavat O-renkaat hihnan kiinnittämistä varten. 

Ohjeen laukun hihnaan löydät täältä.




Valmiin laukun koko on 23 x 15 cm. Laukun voi viimeistellä höyryttämällä, jolloin pinnasta tulee tasaisempi. Minä jätin sen tekemättä - halusin, että laukun ruudut näkyvät selvästi, minusta pinta on näin aika hauskan kolmiulotteinen. 



Ja niin kesä on yhtä kassia lähempänä💚




Kaunista kotiin - värikäs sohvatyyny

Kevätkotiin jotain uutta -teema jatkuu. Olemme asuneet nyt kaksi vuotta uudessa kodissamme ja mulla on  edelleen monta suunnittelemaani sisustusprojektia virkkausta vaille valmis. Mutta toisaalta mitäs minä sitten tekisin, jos kaikki olisi valmista? Näin keväällä sisustusintoa riittää - nyt valmistui uusi virkattu tyynynpäällinen. 




Olen melko arka käyttämään värejä sisustuksessa - tykkään maanläheisistä murretuista sävyistä. Materiaalina puu ja luonnonkuidut miellyttävät eniten silmääni. Puolison maku on onneksi samanlainen, joten valinnoista ei ole tullut erimielisyyttä. Sohvamme on parhaat päivänsä nähnyt, mutta siinä on tosi hyvä istua. Se on vähän kuin oma mummo - tuttu, mukava ja sen syliin on ihanan turvallista käpertyä. Mukavuutta lisää kasa tyynyjä. Koska tykkään yksinkertaisista ja yksivärisistä sohvatyynyistä, virkkaamalla niihin saa kivaa vaihtelua käyttämällä erilaisia silmukoita. Virkatuissa tyynyissä on kivan kolmiulotteinen pinta. Tällä kertaa ”repäisin” ja tein kirjavan sohvatyynyn liukuvärjätystä langasta.



Ihastuin tähän lankaan, se on tosi kaunista - tykkään sekä langan materiaalista että sen väreistä. Lanka on Katian Mooi, jota on valitettavasti valmistettu vain rajoitettu erä. Langassa on 52% lyocellia ja 48% pellavaa. Lyocell on puukuidusta valmistettu hengittävä materiaali. Muut virkkaamani sohvatyynyt ovat 100% pellavaa. Tässä langassa tuntuu tuttu pellavan karheus, mutta lyocell tuo siihen jonkin verran pehmeyttä. Yhdessä lankakakussa on 150 g ja 495 metriä lankaa. Virkkuukoukkususositus on 3-3,5.



Virkatusta tyynynpäällisestä kannattaa tehdä ”hiukan liian pieni”, sillä se antaa käytössä hivenen periksi. Tein tyynynpäällisen 50 cm sisätyynyn päälle ja valmiin päällisen mitat ovat 43x43 cm. Lankaa kului hiukan vajaa kaksi lankakakkua. Lisäksi tarvitaan 40 cm vetoketju. Tyyny virkataan neljän pylvään viuhkoista. Viuhkat tulevat aina edellisen kerroksen viuhkojen välissä olevaan kiinteään silmukkaan, näin viuhkat tulevat tiiviisti vierekkäin eikä sisätyyny paista väleistä.


Ohje

Virkkuukoukku nro 3,5 tai käsialan mukaan

103 kjs

Aloita neljännestä kjs:sta, tee kaksi pylvästä samaan silmukkaan, hyppää kahden silmukan yli ja tee kiinteä silmukka, hyppää kahden silmukan yli, tee 4 pylvästä samaan silmukkaan (4 pylvään viuhka), hyppää kahden silmukan yli ja tee ks, jatka näin kerros loppuun (16,5 viuhkaa).

Tee 3 kjs ja 2 p samaan silmukkaan. Ks ensimmäisen viuhkan keskimmäisten pylväiden väliin, 4 p seuraavaan kiinteään silmukkaan. Jatka näin kerros loppuun.

Toista edellistä kerrosta kunnes korkeus on sama kuin työn leveys eli työ on neliö. Tee toinen samanlainen neliö. Ompele kappaleet kolmelta sivulta yhteen ja ompele vetoketju neljänteen reunaan.



Tyyny on kyllä kaunis - tykkään kauniisti liukuvista väreistä ja langassa on pieni kiilto. Värit sopivat mukavasti erityisesti viime vuonna virkkaamani ohran värisen pellavatyynyn kanssa. Hiukan vielä monivärinen tyyny vaatii totuttelua, mutta eiköhän se kuitenkin saa jäädä sohvan väripilkuksi.




Aurinkoista loppuviikkoa!


 




Kevätiloa ja pääsiäiskoristeluja

 Kevät etenee tosi nopsaan - muutaman päivän päästä on huhtikuu ja kolmen viikon päästä pääsiäinen! Työn täyteisen kevättalven jälkeen minulla on pääsiäisenä aikaa pysähtyä ja nauttia kotona oleilusta. Siksi onkin erityisen kiva koristella kotia pääsiäisasuun - jotain keltaista ja ehkä muitakin iloisen keväisiä värejä.



Ensimmäisenä pääsiäisestä minulle tulee mieleen keltaiset pienet narsissit. Tete a tete ruukkunarsissit aloittavat kevään. Heti kun pakkanen helpottaa ja päivälämpötila on plussan puolella, istutan ensimmäiset narsissit ruukkuun etupihan portaille asenteella ”jos kuolevat ostan uudet”. 



Tänä vuonna istutin ne maaliskuun alussa ja kauniita ovat edelleen vaikka muutamana päivänä tuli luntakin tuossa välissä. Viime viikonloppuna istutin narsissit vanhaan saunapataan pihatien alkuun. Siinä ne toivottavat iloisesti - tervetuloa kotiin!




Useana vuonna minun on pitänyt istuttaa kuihtuneet narsissit ruukuista maahan, mutta se on aina jäänyt tekemättä. Viime kesänä vihdoin kaivoin pari kuoppaa säälittävän näköisille kuivuneille narsisseille ja vippasin ne rinteeseen pihatien varteen. Ajattelin, että säästyypähän ainakin kompostista tilaa, kun laitan ne maahan. Uskoni niiden iskuvoimaan oli kovin olematon. Olinkin jo unohtanut koko jutun, kun pari viikkoa sitten huomasin pienet narsissinalut kurkkimassa maasta - olipa se ihana näky! Nyt käyn joka päivä niitä ihailemassa ja kannustamassa. 


Iloisenkeltaiset narsissit kukkivat myös virkatussa kranssista. 

Kevään tuloon kuuluvat myös ihanat sinivuokot, joita meillä kasvaa omenapuiden takana rinteessä. Tänä vuonna löysin ensimmäisen sinivuokon 8.3. ja nyt niitä on jo paljon.



Kun olin pieni meillä piilotettiin pääsiäisenä pääsiäismunia ja sitten niitä etsittiin kilpaa veljen kanssa. Sama perinne jatkui omien lasteni ollessa pieniä. Välillä pojat innostuivat etsimisestä niin paljon, että sain piilottaa suklaamunat moneen kertaan. Muutaman vuoden päästä perinne jatkunee, kun pikku prinsessa vähän kasvaa.



Tänä vuonna ajattelin hakea omenapuun oksan hyvissä ajoin sisään lämpiämään, jos saisin oksaan silmuja tai jopa kukkia. Katsotaan saanko ajoituksen osumaan kohdilleen. Iloiset virkatut pääsiäismunat pääsevät oksaan keikkumaaan.



Luonnonväreillä värjätyt pääsiäismunat ovat kauniita ja niistä on kiva tehdä joka vuosi vähän erilaisia asetelmia. Ne saa hyvin varastoitua ja pysymään ehjänä munakennoissa.



Keltaisten narsissien lisäksi muutkin sipulikukat ovat ihanan keväisiä. Helmililja on herkkyydessään yksi suosikeistani. Viime keväänä tein ovenpieleen kranssin valkoisista helmililjoista ja perunanarsisseista. Niiden kaveriksi pääsi pörröinen huovutettu pupujussi. Se oli aikas suloinen. Tänä vuonna tulijoita ilahduttaa virkattu narsissikranssi.





Leppoisaa kevättä!






Linkit ohjeisiin:

Narsissikranssi

Pupukranssi

Virkatut pääsiäismunat

Luonnonväreillä värjätyt pääsiäismunat





Kaunista kotiin - pikselivirkattu pellavatyyny

Kevät kolkuttelee ikkunan takana ja keväällä sisään hiipivät auringonsäteet tuovat mukanaan myös jokakeväisen kaipauksen uudistaa vähän sisustusta - perinteisesti aloitan uudistamalla sohvatyynyn tai pari. Kaivelin lankavarastojani ja löysin sieltä kaunista tummanvihreää pellavalankaa. Lappajärven Värjäämön Aivinan materiaali on Italiasta ja lanka on värjätty Suomessa. Langalla on avainlippu. 

Melkein kaikki meidän sohvatyynyjen päälliset ovat pellavaa. Mikähän pellavasta tekee minulle niin mieluisan?



Pellavaa pellolta

Kuitupellava on pitkävartinen ruohokasvi. Se on kasvuolosuhteiltaan vaatimaton, joten kasteluun ei tarvita paljoa vettä. Sillä on hyvä vastustuskyky tuhohyönteisille, joten torjunta-aineita ei juurikaan tarvita. Pellava onkin erittäin ekologinen tekstiilikuitu. 

Kasvin kukkiessa pellava nyhdetään juurineen maasta, jotta kuitu saadaan mahdollisimman pitkänä. Pellavan matka kuidusta langaksi vaatii monia työvaiheita. Nyhdetty pellava pehmennetään liottamalla kunnes kuitu irtoaa luusta. Kuivatut varret pehmennetään loukuttamalla pellavaloukulla. Jälkipuhdistus eli lihtaaminen poistaa lopun puumaisen osan. Pellavakuitua on viljelty Suomessa jo pronssikaudella. Koska työvaiheita oli useita, kokoonnuttiin pellavaa käsittelemään yhdessä. Pellavatalkoot olivat nuorten keskuudessa hyvin suosittuja, vaikka työ olikin raskasta ja pölyistä. Työtä tehdessä katsastettiin sopivia puolisoehdokkaita. Ja toki kunnon talkoiden jälkeen myös juhlittiin - syötiin hyvin ja saatettiin myös pistää pystyyn tanssit.



Pellavan ominaisuudet

Materiaalina pellava on kestävää - vanhan sanonnan mukaan pellava vaan paranee vanhetessaan. Pellavakuitu imee hyvin kosteutta ja hyvän lämmönjohtavuutensa takia se tuntuu kesällä mukavan viileältä. Koska pellavan elastisuus ja kimmoisuus on alhainen, se rypistyy helposti. Pellava hylkii likaa ja kuivuu nopeasti. Pellava on ollut arvokas materiaali - 1500-luvun Suomessa sitä käytettiin veronmaksuvälineenäkin. Osaltaan arvo tulee pellavan vaatimasta suuresta työmäärästä ja toisaalta pellavan hyvistä ominaisuuksista. Pellavan kaunis kiilto ohuessa materiaalissa tekee siitä myös hyvin juhlavan. Suomalaisessa perinnekulttuurissa pellava liitetään niin saunomiseen, vaatetukseen kuin juhlapöydän kattaukseen. Minusta pellavassa on parasta se miltä se tuntuu - se on hiukan karheaa, mutta tuntuu miellyttävältä ihoa vasten. Pellavalanka on kaunista - se näyttää melko rouhealta, mutta kaunis kiilto tuo siihen juhlavuutta.



Pikselivirkattu tyynynpäällinen

Tarvikkeet

n. 250 g Aivina 16/4 pellavalankaa, väri sammalenvihreä nro 26
35 cm vetoketju
vihreää ompelulankaa
ompeluneula
virkkuukoukku nro 3
sisätyyny 40x40 cm

Aivina 16/4 - rullassa on 250 g/600 metriä lankaa. Minulla tyynyyn ei ihan riittänyt yksi rulla. Varsinkin, jos käsialasi on tiukka, suosittelen varaamaan tyynyyn kaksi rullaa. 

Ohje

Käytettävät silmukat:
ps - piilosilmukka
kjs - ketjusilmukka
p - pylväs

1 krs. 6 kjs, aloita neljännestä ketjusilmukasta - 3 p
2. krs. Käännä työ, 6 kjs, jatka neljännestä kjs:sta, 3 p, yhdistä palat piilosilmukalla 1. kerroksen ketjusilmukkakaareen, 3 kjs, 3 p ketjusilmukkakaareen





3. krs. Käännä työ ja jatka kuten 2. krs. Joka kerros ruutuja tulee yksi lisää.





Kun työ on 40 cm aloita kavennukset.
Siirry 3 ps:lla palan toiseen reunaan, tee 3 kjs ja 3 p kuten aiemminkin. Jatka kerros loppuun, mutta älä tee lisäyskerrosta - käännä työ ja siirry 3 ps:lla ruudun toiseen reunaan. Nyt joka kerros ruudut vähenevät yhdellä. Jatka näin kunnes kaikki ruudut ovat kaventuneet pois.

Tee toinen samanlainen neliö. Ompele neliöiden kolme sivua yhteen pellavalangalla ja ompele neljänteen sivuun vetoketju ompelulangalla. Tyyny voi alkuun tuntua karhealta - pieni karheus kuuluu pellavaan, mutta pellava myös pehmenee käytössä. 



Tyyny on tosi ihana - ainakin mun ja Nasun mielestä❤️.


Nautitaan keväästä!










Lähteet:



Mummolan virkattu päiväunipeitto

 Pikku prinsessa kasvaa huimaa vauhtia - tuntuu, että joka kerran kun näen hänet, hän on paljon vähemmän vauva ja enemmän pikkutyttö. On niin ihana seurata hänen touhujaan - miten hän opettelee konttaamaan tai miten käsien koordinaatio ja hienomotoriikka kehittyy. Näin mummona on aikaa pysähtyä pienen ihmeen edessä ja vain olla ja nauttia. 



Pikku prinsessan kasvaessa odottelen jo yökyläilyjä ja kiireettömiä lötköttelyhetkiä, joita vietämme yhdessä ihmetellen maailman menoa, käpertymistä päiväunille ja iltasatuhetkiä. Näitä hetkiä ajatellen tein päiväunipeiton tänne mummolaan. Mummolan päiväunipeitto ei voi olla ihan tavallinen, joten tässä peitossa seikkailee erilaisia eläimiä.



Hankin kirjan 3 D granny squares, jossa on ohjeita erilaisiin kuviollisiin isoäidinneliöihin. Sieltä löytyy niin eläimiä, hedelmiä kuin kukkiakin. Kirjan avulla pääsin hyvään vauhtiin. Halusin jokaisen eläimen olevan erilainen. Kirjasta löysin monta kivaa ohjetta - rapu, karhu, possu, lammas, koira, kissa, leijona ja flamingo on tehty kirjan ohjeilla tai niitä hiukan soveltaen. Loput olen tehnyt enemmän tai vähemmän omasta päästä. Kun olin tehnyt muutaman eläimen, ei ohjetta juurikaan tarvinnut. Loput on tehty varioimalla; samanlainen pää - korvat, kuono ja väritys vaihtelee eläimen mukaan. Lisää ideoita eläimiin löysin netistä ja Pinterestistä selailemalla virkattuja ja neulottuja eläimiä sekä piirroskuvia elämistä.




Välipalan ohjeen löysin Thoresby Cottagen sivuilta. Sieltä löytyy myös lampaan ohje. Sivuston ylläpitäjä on yksi ostamani 3D granny squares kirjan kirjoittajista.

Peiton tekoon meni aika paljon aikaa, mutta se oli myös tosi hauskaa. Lankana käytin pääasiassa Dropsin Safrania. Se on pehmeä 100 % puuvillalanka ja sopii hyvin pienen lapsen peittoon. Osa langoista on kätköistäni löytyneitä suunnilleen samanpaksuisia puuvillalangan jämiä. Virkkuukoukku nro 2,5 sopi minun käsialaani ja lankaan mukavasti. Peitossa on 24 eläinpalaa ja 24 yksiväristä palaa. Palat on yhdistetty virkkaamalla ja lopuksi virkkasin vielä peiton ympäri kaksi kerrosta pylväitä. Peiton koko on 70 x 90 cm.



Alunperin tarkoitukseni oli ommella peiton alapuolelle kangas peittämään epäsiistiä taustaa. Palat on nimittäin virkattu niin, että ensin keskelle on virkattu eläin ja pohjaväri on virkattu eläimen ympärille. Korvat ja muut härpäkkeet on joko virkattu kiinni eläimeen tai ommeltu kiinni jälkikäteen. Näinollen tausta ei ole yksivärinen vihreä. Sopivan kankaan löytäminen oli kuitenkin haastavaa ja päädyin lopulta jättämään peiton ihan vaan virkatuksi - kääntöpuoli on ruma, mutta eipä sitä tarvitse katsella. 



Tykkään peitosta tosi paljon! Monista eläimistä tuli tosi hauskoja - en osaa päättää mikä niistä on suosikkini - ehkä pöllö… tai leijona… apinakin on kiva… ja hevonen…


Virkkausterveisin






Vähän fiinimmät villasukat

 Villasukkien tekemisestä on tullut tosi suosittua ja erilaisia ohjeita löytyy vaikka millä mitalla - ja ilokseni jonkin verran löytyy myös virkkausohjeita. Reilu vuosi sitten testailin erilaisia villasukkien virkkausohjeita (jutun voit lukea täällä) ja lopulta yhdistin sukista mieleiseni ominaisuudet ja syntyi helppojen perussukkien ohje.



Äitini, kuten moni muukin, käyttää villasukkia kotitossuina. Ajattelin ilahduttaa äitiäni ja tehdä hänelle ”pyhäsukat” - sellaiset vähän paremmat sukat, jotka kehtaa napata vaikka kyläreissulle mukaan. Päätin käyttää tuota perussukkien ohjettani, mutta hankkia vähän fiinimpää lankaa. Yleensä aloitan langan etsinnän netistä - selaan eri lankavalmistajien ja lankaliikkeiden valikoimia - vertailen materiaaleja ja värejä. Voin käyttää tähän selailuun aikaa vaikka kuinka paljon. Lopullisen valinnan halusin tehdä livenä - värisävyt näyttävät erilaiselta luonnonvalossa ja pitihän minun päästä myös kokeilemaan miltä lanka tuntuu. 



Turussa Linnankadulla sijaitsevassa ILO Knitting Shopissa ihastuin Aara Aatos-lankaan. Aatos on himmeästi kiiltävää DK-vahvuista merinolankaa, jossa on vahvistuksena nylonia. Valitsen mieluiten langan, joka on luonnonkuitua. Sukkalangassa tekokuitu tuo lisää kulutuskestävyyttä. Yhdessä vyyhdissä on 100 g/225 m lankaa. Se, mikä langasta tekee erityisen, on sen upeat värisävyt - lanka on käsin värjätty Salossa tässä melkein Turun naapurissa. 


Aara Aatos, värisävy Kriikuna


Vaikka langan valinta kävi melko nopeasti, minun oli tosi vaikea päättää minkä värin valitsen - niin monta ihanaa värivaihtoehtoa - iloisen kirkas punainen, suloinen pastellisävy vai rustiikkinen ruosteenruskea. Vaikka äiti ei käytä violettia, päädyin kuitenkin väriin kriikuna. Lanka on yksivärinen, mutta pinta on hiukan eläväinen, niinkuin väri ei olisi levittynyt ihan tasaisesti. Tumma vähän ruskehtavan lila sävy on tosi kaunis ja sopii mielestäni hyvin yhdistettäväksi monen värin kanssa. 



Ohjeen sukkiin löydät täältä. Virkkasin sukat virkkuukoukulla nro 4. Kun alun lisäykset oli tehty, jatkoin virkkaamista kunnes työn korkeus oli 17 cm. Sen jälkeen aloitin kantapään virkkaamisen ohjeen mukaan. Sukat ovat sopivat 38-39 kokoiseen jalkaan. Yksi 100 g:n vyyhti riitti hyvin sukkapariin - lanka olisi riittänyt hivenen korkeampiinkin varsiin. Lankaa oli kiva virkata ja sukista tuli minusta tosi nätit. Mitähän äiti mahtaa tykätä uusista sukistaan? 


Jälkikirjoitus: Äiti pyysi kertomaan, että sukat ovat oikein mieluisat - lämpimät ja ihanan pehmeät💜


Iloisia virkkaushetkiä!




Kestovanulaput ystävälle

Ystäväni pyysi minua tekemään kestovanulappuja. Sain vapaat kädet niin mallin kuin värinkin suhteen. Olen tehnyt lappuja aiemminkin ja se ohje löytyy täältä. Nyt kokeilin vähän erilaista mallia ja näistä tuli aika kivoja. Jostain syystä minua on tosi paljon alkanut viehättää violetti. Se ei ole ennen kuulunut lempiväreihini, oikeastaan en ole tykännyt siitä ollenkaan. Tämä väriyhdistelmä oli minusta tosi herkullinen - mitä pidät?




Lanka: Bommix Bamboo, 50 g/105m 

Väri: 2500 ja 3304

Virkkuukoukku nro 3,5




Ohje

Ihmesilmukka

Virkkaa kaksi pylvästä yhteen (korvaa aina kerroksen ensimmäinen silmukka kahdella ketjusilmukalla), ketjusilmukka, toista 6 kertaa (7 pylväsparia), kiristä ihmesilmukka, sulje kerros piilosilmukalla.

Siirry piilosilmukalla ketjusilmukkaan, *virkkaa 3 pylvästä yhteen, ketjusilmukka, 3 pylvästä yhteen, ketjusilmukka, hyppää seuraavaan ketjusilmukkaan* ja toista * *-väliä vielä 6 kertaa. Sulje kerros piilosilmukalla.

Siirry piilosilmukalla seuraavaan ketjusilmukkaan, virkkaa jokaiseen ketjusilmukkaan 4 pylvästä yhteen ja väliin ketjusilmukka. Katkaise ja päättele lanka.






Iloista loppuviikkoa!







Professional Blog Designs by pipdig