Keväthuivi

Miten innoissaan sitä voikin olla keväästä? Talvi on tuntunut tosi pitkältä ja odotan jo kovin, että pääsen istuttamaan vihanneksia uuteen lavapuutarhaani. Kierrän pihaa joka päivä etsimässä uusia merkkejä keväästä - mitenhän viime kesän istutukset ovat talvehtineet? Miltä piha mahtaa näyttää, kun syksyllä istutetut taimet pääsevät kasvun alkuun? 

Kevätfiiliksessä kaipaan myös vaatetukseen jotain keväisempää. Käytän paljon huiveja, nyt pörröiset ja muhkeat huivit saavat väistyä vähän siromman ja ohuemman huivin tieltä.Ihastuin hiljattain lankakaupassa tähän iloisen kirjavaan lankaan. Armonia Hand Dyed on Armonia sukkalangan käsinvärjätty versio. Langassa on 75 % merinovillaa ja 25 % nylonia. Vyyhdillä on 100 g/400 m tosi pehmeää lankaa. Valitsemani väri on puna-vihreä-lila.Kun lanka on kirjava ja itsessään kaunis, tein huivista yksinkertaisen, jotta lanka saa loistaa. Ohje:

Vyyhti Armonia Hand Dyed-lankaa
Virkkuukoukku nro 3

6 kjs
Aloita 5:stä ketjusilmukasta, p, p+2 kjs+p viimeiseen silmukkaan
4 kjs (=p+2kjs)+p kjs-kaareen, p, p, 2 kjs+p kjs-kaareen
4 kjs, p ensimmäiseen pylvääseen, p, p, p+2 kjs+p kjs-kaareen
4 kjs+p kjs-kaareen, p jokaiseen pylvääseen, 2 kjs + p kjs-kaareen


Eli toisessa reunassa tehdään joka kerroksella yhden pylvään lisäys ketjusilmukkakaareen, toinen reuna virkataan suorana ilman lisäyksiä.

Jatka näin kunnes korkeus on 42 cm - ollaan huivin puolivälissä. Jos haluat huivista isomman, jatka kerroksia.

Virkkaa molempiin reunoihin yksi kerros ilman lisäyksiä.
Aloita kavennukset reunassa, jossa aiemmin tehtiin lisäykset. Jätä reunimmainen pylväs virkkaamatta joka kerroksella. Jatka kunnes pylväitä on kaksi. Päättele lanka.

Huivin koko on 84 cm x 25 cm. 

Lopputulos on jännän pilkullinen. Tykkään ehkä enemmän kun väri on liukuvärjätyn värikäs, mutta ihan kiva keväthuivi tästä tuli - ja jäi heti seuraavana päivänä käyttöön😊.

Värikästä kevättä!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig