Lisää virkkauksia ihanissa syksyn väreissä

 Syksyllä on ihana kääriytyä lämpimään ja pehmeään huiviin. Mohair on varmastikin yksi pehmeimmistä materiaaleista. Ihka ensimmäinen blogitekstini oli tämä pörröhuivi. Nyt tein huivin Esito lenkkimohairista. Langasta löytyy muhkeita värejä.



Esito lenkkimohair on klassikkolanka, josta on perinteisesti tehty torkkupeittoja. Muistatteko lapsuudesta niitä pörröisiä? Lenkkimohairlankaa voi käyttää joko karstattuna tai sellaisenaan. Karstaaminen tekee pinnasta pehmeän ja pörröisen. Virkkuukoukun valinta riippuu siitä haluatko paksun vai ilmavan lopputuloksen. Minä olen virkannut nämä huivit koukulla nro 7. 

Langalle suositellaan käsinpesua ilman huuhteluainetta. Villalle riittää usein pelkkä tuuletus.



Virkkasin huivin kiinteillä silmukoilla, käännökseen ketjusilmukka. Aloitukseen tein 34 silmukkaa, jatkoin toisesta silmukasta, joten työssä oli koko ajan 33 silmukkaa kerroksella. Virkkasin kunnes huivin pituus oli noin 140 cm. Huivi venyy jonkin verran karstatessa. 




Päihin solmin hapsut; kaksi lankaa kaksinkerroin, vedä virkkuukoukulla läpi reunasta ja pujota langanpäät muodostuneesta silmukasta. Kiristä. Ota kaksi lankaa kumpaankin käteen ja kieritä niitä. Sitten liu´uta ne yhteen, jolloin hapsut kietoutuvat toisiinsa. Tee solmu hapsun päähän. 



Lopuksi karstaa huivi. Laita huivi pöydälle, paina huivia toisella kädellä ja harjaa mohairharjalla reippain ottein pieni alue kerrallaan poikittaissuunnassa. Huivi venyy pituutta, joten älä karstaa pituussuunnassa. Karstaa huivi molemmilta puolilta.




Karstattu mohairhuivi sopii tosi kivasti huovutetun pikkulaukun kanssa. Laukun ohjeen löydät täältä.

Ihanaa syksyä🍁 … kohta onkin aika aloittaa joulujutut🥰.



2 kommenttia

Professional Blog Designs by pipdig